Pilot-projekt

Ručak bi se uskoro mogao plaćati mobitelom

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
menzaodeon
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Otvorena studentska menza na zagrebačkom Filozofskom fakultetu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Otvorena studentska menza na zagrebačkom Filozofskom fakultetu
17.12.2020.
u 10:58
Postupak plaćanja, kažu, bit će jednostavan: studenti će imati aplikaciju pa će mobitel prisloniti na skener pokraj blagajne, a potom će se automatizmom povući subvencionirani iznos.
Pogledaj originalni članak

Umjesto iksicom, zagrebački studenti uskoro bi svoj ručak u menzama trebali plaćati mobitelom. Riječ je o pilot-projektu “pametne” iksice koji bi se trebao početi provoditi na brzoj liniji restorana na Savskoj, a u njemu će sudjelovati nekolicina pripadnika Studentskog zbora zagrebačkog Sveučilišta. Postupak plaćanja, kažu, bit će jednostavan: studenti će imati aplikaciju pa će mobitel prisloniti na skener pokraj blagajne, a potom će se automatizmom povući subvencionirani iznos. Sva dodatna plaćanja, pak, moći će se obaviti e-novčanikom koji se “puni” na kioscima Tiska, a također će se moći slati sredstva na elektronske račune kolega i prijatelja.

– Pilot-projekt će trajati do kraja siječnja, a prođe li sve dobro, trebao bi se potom proširiti i na druge menze - objasnila je Matea Vasilj, predsjednica Odbora za digitalizaciju u Studentskome zboru. Da će se projekt provoditi potvrdili su nam i u Studentskom centru, ali uz napomenu da je trenutačno u “fazi dokazivanja inovativnog koncepta” uz dosta nepoznanica. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.