ZAGREBAČKA SKUPŠTINA

Minuta šutnje bez SDP-a, GLAS-a i Lijevog bloka

Foto: Sanjin Strukićl/PIXSELL
Zagrebačka skupština
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
zagrebačka skupština, Dan grada Zagreba
30.11.2017.
u 10:43
Počast su odali "svim žrtvama rata, s posljednjom žrtvom generalom Praljkom"
Pogledaj originalni članak

Nakon stanke od sat vremena, jer se nisu mogli dogovoriti oko minute šutnje, zastupnici u Skupštini ipak su se odlučili na taj čin, ali kako je objasnio predsjednik gradskog parlamenta Andrija Mikulić, "za sve žrtve rata, s posljednjom žrtvom generalom Praljkom".

- Jučerašnja presuda međunarodnog kaznenog suda izazvala je kod građana Zagreba osjećaj tuge i nepravde. Građani Zagreba i sami su proživljavali strahote rata i zagrebački branitelji nisu štedjeli svoje živote na svim ratištima braneći hrvatski narod od agresije. Građani Zagreba bili su žrtve topničkih napada agresora u kojima nisu bila pošteđena ni djeca. Širom su otvorili vrata svojih domova izbjeglima od ratnih stradanja  ne pitajući za vjeru ili nacionalnost.

Zato, poštovani zastupnici, pozivam vas da zajedno odamo počast svim stradalim civilima poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kao i svima koji su nastradali tijekom ratnog vihora u Hrvatskoj i BiH, čiji gubitak je ostavio u boli i patnji brojne obitelji i njihove bližnje. Sve žrtve moraju zauvijek ostati zapamćene kako bismo očuvali u budućnosti sljedeće naraštaje od zla rata, a jučerašnja smrt generala Praljka neka ostane zadnja žrtva tragičnih ratnih zbivanja - rekao je predsjednik Skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić

U minuti šutnje nisu sudjelovali SDP-ovci, GLAS, kao ni zastupnici Lijevog bloka.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

SS
S.Savić
11:18 30.11.2017.

Oni koji nisu poštovali i promatrali minutu šutnju ne zaslužuju poštovanje. Probudite se Hrvatski narode ova lijeva gamad SDP je naš neprijatelj i ne zaslužuje naše povjerenje.

JA
jajahs
19:53 30.11.2017.

pale su maske rusitelja domovine

MO
monika5
11:29 30.11.2017.

Budale tko vas placa, da uopce spominjete ime generala, a o poštenju i istini mogu govoriti samo oni koji se predstave imenom i prezimenom. Gnjde.