Kvartovska tribina za Donju Dubravu

Škola u Čulincu kad se riješi zemljište

Foto: Večernji list
Kvartovska tribina
27.02.2013., Dubrava, okretiste tramvaja, Zagreb - Ilija Tadic, predsjednik sindikata vozaca autobusa ZET-a, upozorio je na kvarove i nedostatke na autobusima koji su u svakodnevnom prometu na zagrebackim ulicama. Photo: Robert Anic/PIXSELL
26.03.2015.
u 09:00
Milan Draženović, predsjednik četvrti, rekao je da je škola ušla u kapitalna ulaganja i u 2015. osigurano je 3 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Na pitanja građana postavljena na tribini za GČ Donja Dubrava odgovorili su predsjednik GČ Milan Draženović, zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje Dinko Vukelić i zamjenik Ureda za promet Alan Ordulj.

Kad će se izgraditi OŠ Čulinec-Trnava, koju obećavaju već trideset godina?

Milan Draženović: Škola je kao kapitalno ulaganje ušla u program ove godine, predviđena su tri milijuna kuna i pokušat ćemo riješiti ono što je najbezbolnije odnosno riješiti zemljište, parcelacijski elaborat, lokacijsku dozvolu i poslije toga možemo ići u otkup zemljišta.

Nažalost, prije trideset godina kompletna zemlja potrebna za školu bila je otkupljena, ali ne za školu, već za drugi objekt koji na tom području nije sagrađen. U razdoblju u kojem smo mi tražili školu, građani, koji su dva puta dobili naknadu za zemljišta, tražili su povrat jer se ništa nije sagradilo. Dio zemlje je vraćen, dio je još gradski.

Dinko Vukelić: Što se tiče škole, ona je definitivno potrebna prema podacima kojima raspolaže Ured za obrazovanje. Potrebna je za 976 učenika, a s obzirom na prostorne uvjete, kad se riješe imovinskopravni odnosi, ona će i zaživjeti. Ured je to unio u plan, u kapitalna ulaganja za izgradnju Grada Zagreba za 2015. godinu.

Postoji li mogućnost da na području Donje Dubrave kruži jedan autobus? Trasa da ide Štefanovečkom, Avenijom Dubrava, Čulinečkom, Branimirovom i u krug. Nama u Kanarinskoj daleko je doći do tržnice...

Alan Ordulj: Inicijativu građana potrebno je uputiti Mjesnom odboru, potom Vijeću gradske četvrti koje će je proslijediti nama, a djelatnici ZET-a i djelatnici Ureda za promet obići će te lokacije i vidjeti postoji li mogućnost da autobus onuda prođe i mogu li se napraviti stanice na osnovi Zakona o sigurnosti na cestama. (pb, lk)

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.