BROJKE IZ GRADA

Sljemenska žičara besplatna je za Zagrepčane od svibnja, a evo i koliko se njome voze

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Sljemenska žičara besplatna je za Zagrepčane od svibnja, a evo i koliko se njome voze
29.09.2024.
u 13:54
. Iz Grada podsjećaju da je Tomašević donio odluku o besplatnoj vožnji sljemenskom žičarom za sve građane Zagreba, potaknut činjenicom da oni  financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna, kao i željom za zaštitom vrijednih resursa parka prirode Medvednica
Pogledaj originalni članak

"Od početka svibnja, kada je omogućena besplatna vožnja žičarom na Sljeme, do konca kolovoza, broj njenih korisnika, u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, povećao se gotovo dva i pol puta, a dvije trećine korisnika čine stanovnici Zagreba.  Od kako je 4. svibnja stupila na snagu odluka zagrebačke Gradske uprave o besplatnoj žičari, do 31. kolovoza, broj izdanih karata povećao se gotovo dva i pol puta, „popeo se sa 63.156 na 155.455, a gotovo 108 tisuća karata iskoristili su Zagrepčani i Zagrepčanke“, priopćeno je u nedjelju iz Grada.

 „To pokazuje da je odluka gradske uprave o besplatnoj žičari za građane Zagreba bila ispravna“ naveo je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. Iz Grada podsjećaju da je Tomašević donio odluku o besplatnoj vožnji sljemenskom žičarom za sve građane Zagreba, potaknut činjenicom da oni  financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna, kao i željom za zaštitom vrijednih resursa parka prirode Medvednica.

VEZANI ČLANCI:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Stradun
Stradun
17:27 29.09.2024.

Besplatnih 108 tisuća karata ? Simbolična cijena od (samo) 1 eura donijela bi 108.000 eura. Pa ako taj novac nije bio potreban zagrebačkom poglavarstvu, a očito nije, mogao se taj iznos uplatiti Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.