svježa ponuda

Što ima na placu: Krpice sa zeljem uz piletinu i salatu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
krpice sa zeljem
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
plac
Foto: PIXSELL
dolac
06.12.2012.
u 14:00
Za obitelj dovoljna je jedna glavica svježeg kupusa na oko pola kilograma tijesta
Pogledaj originalni članak

Umirovljenica Dragica Voščun namirnice nabavlja na Dolcu, pa priprema tradicionalno zimsko jelo s pečenim mesom i salatom

Sastojci:

1 glavica svježeg kupusa (oko 1.5 kilograma)

3 žlice ulja

2 žlice šećera

500 grama tjestenine, krpica

sol, papar

Postupak:

Prvo nasjeckajte luk na kockice pa ga stavite na zagrijano ulje kojem ste dodali pola žlice šećera i dinstajte ga dok ne omekša i malo požuti… U međuvremenu narežite kupus, tj. zelje i stavite ga dinstati s lukom i usput posilite tako da prije pusti vodu… Dok se zelje dinsta pripremite krpice i skuhajte ih toliko da su na zagriz iznutra još malo tvrde, al dente, odnosno ne prekuhane. Zatim tijesto procijedite, pa kada zelje dobije svjetlosmeđu boju, odnosno čim je dinstano, u njega trebate ubaciti kuhane krpice, pa takvu smjesu treba dobro promiješati, te po potrebi popapriti. Ovaj obrok treba poslužiti vruć, a poželjan prilog može biti meso, primjerice piletina kako sugerira naša sugrađanka Dragica Voščun, koja je namirnice za ručak nabavila na Dolcu.

Uz krpice sa zeljem prija i pečeno carsko meso, kao i zelena salata.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OD
oltar domovine
19:03 06.12.2012.

Što ima na placu: Krpice sa zeljem uz piletinu i salatu ps:Milanovic pocelu su javne kuhinje dali budes izdrzao madat do kraja hehe

OB
-obrisani-
07:10 07.12.2012.

Ma kakve Javne Kuhinje ? Pa HDZ je ukinuo te javne još 1996 i nije ostala niti jedna jedina. Nije ni Milanović humanitarac- mnogo je naućio od Lopovskog HDZa, gore navedeni obrok će se plaćati po povoljnoj cjeni 1 porcija = 50 kuna, tko želi kobasicu uz to doplatit će još 20 kunića ================== Prilika ala HDZ & SDP Lopovi