Umirovljenica Dragica Voščun namirnice nabavlja na Dolcu, pa priprema tradicionalno zimsko jelo s pečenim mesom i salatom
Sastojci:
1 glavica svježeg kupusa (oko 1.5 kilograma)
3 žlice ulja
2 žlice šećera
500 grama tjestenine, krpica
sol, papar
Postupak:
Prvo nasjeckajte luk na kockice pa ga stavite na zagrijano ulje kojem ste dodali pola žlice šećera i dinstajte ga dok ne omekša i malo požuti… U međuvremenu narežite kupus, tj. zelje i stavite ga dinstati s lukom i usput posilite tako da prije pusti vodu… Dok se zelje dinsta pripremite krpice i skuhajte ih toliko da su na zagriz iznutra još malo tvrde, al dente, odnosno ne prekuhane. Zatim tijesto procijedite, pa kada zelje dobije svjetlosmeđu boju, odnosno čim je dinstano, u njega trebate ubaciti kuhane krpice, pa takvu smjesu treba dobro promiješati, te po potrebi popapriti. Ovaj obrok treba poslužiti vruć, a poželjan prilog može biti meso, primjerice piletina kako sugerira naša sugrađanka Dragica Voščun, koja je namirnice za ručak nabavila na Dolcu.
Uz krpice sa zeljem prija i pečeno carsko meso, kao i zelena salata.
Što ima na placu: Krpice sa zeljem uz piletinu i salatu ps:Milanovic pocelu su javne kuhinje dali budes izdrzao madat do kraja hehe