KONCERT

"Svi za Žumberak i Eko selo"

13.04.2002.
u 00:00
* Prodaju Eko sela ne smijemo dopustiti. Jer, Žumberak bismo tako ponovno bacili u mrtvilo, ali i obeshrabrili sve buduće ekološki osviještene poduzetnike - kaže Plečko
Pogledaj originalni članak

Svjesni da bi promjenom vlasnika i idejnog tvorca Eko sela žumberačka turistička atrakcija - propala, na jučerašnjem sastanku samoborski dogradonačelnik Drago Plečko i direktor Turističke zajednice Grada Samobora Marijan Dumić priključili su se akciji za spas Žumberka i Eko sela. Na prijedlog glazbenika iz Letećeg odreda dogovoren je glazbeni spektakl "Ajmo na Žumberak" što će se 11. svibnja održati na Vugrinščaku. Popis izvođača koji će sudjelovati na dobrotvornom koncertu, čiji prihod je namijenjen za gradnju žumberačke ceste, znat će se u ponedjeljak.

- Prodaju Eko sela ne smijemo dopustiti. Jer, Žumberak bismo tako ponovno bacili u mrtvilo, ali i obeshrabrili sve buduće ekološki osviještene poduzetnike. U opsjednutosti profitom, naši ljudi ne razumiju da je budućnost u ekologiji - rekao je Drago Plečko. Željko Milovanović, vlasnik Eko sela, cijeli je projekt iznio na svojim leđima, kaže Plečko, a sada, kad su mu potrebni pomoć i savjeti, odgovorni okreću leđa.

Za spas Eko sela žučno se zalaže i žumberački župnik Mile Vranešić:

- Milovanović je samo u infrastrukturu Žumberka uložio čak 100.000 eura, iako je to trebao učiniti Grad. Žumberak je buduća zagrebačka rezidencijalna četvrt, a doprinos Milovanovića i Eko sela je velik za naš kraj. Koncert trebamo organizirati na najvišoj razini i ne dopustiti da se mamini sinovi, preko Dalmatinske banke, dokopaju Eko sela - kazao je župnik Vranešić, otkrivši kako je u igri za kupca Eko sela jedno poznato ime i prezime.

Vlasnik Eko sela istaknuo je kako je svjestan da kredit mora vratiti, ali predlaže refinanciranje, što Dalmatinska banka ustrajno odbija. Kamate 25 posto na iznos od 284.000 eura postale su mu neizdržljive, a taj je kredit, kada ga je uzimao, bio jedini način da na Žumberak, primjerice, dovede telefon i vodu.

Turistička zajednica Grada Samobora preuzela je izradu plakata i karata za kocert. Ulaznice će stajati 20 kuna, a nakon Vugrinščaka, svi gosti i dobronamjernici krenut će na after party u Eko selo. Glazbeni spektakl izravno će preko Interneta prenositi GlobalNet. Zainteresirani sponzori mogu se javiti preko Internet adrese www.eko-selo.hr

.

T. Kraljić

Pogledajte na vecernji.hr