SLABI REZULTATI

Tomašević: Bilo bi dobro centralizirati obnovu ali bitan je rezultat

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Otvorena nova školska zgrada XII gimnazije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Počela obnova Gliptotke HAZU-u
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Ivan Paladina obratio se medijima nakon sjednice Vlade
09.01.2023.
u 13:21
Kad je riječ o Paladininu prijedlogu o centralizaciji procesa obnove, rekao je da se za to zalagao još dok je prvi Zakon o obnovi bio u saborskoj raspravi
Pogledaj originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se u ponedjeljak na spekulacije o odlasku ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Paladine te je rekao da je gradskoj upravi, neovisno o tome tko vodi ministarstvo, bitan rezultat obnove koju bi bilo dobro centralizirati.

“Meni je bitan rezultat, a to je da se ubrza obnova privatnih zgrada. Hoće li to biti s postojećim ili novim ministrom, nije naša odluka”, rekao je Tomašević i ponovio da je obnova privatnih zgrada, kojom nitko nije zadovoljan, odgovornost države. 

Podsjetio je da je od početka obnove sadašnji ministar Paladina druga osoba na čelu tog resora te da je promijenjena i osoba na čelu Fonda za obnovu. “Ne možemo biti sretni da dolaze novi ljudi i uhodavaju se u posao”, dodao je Tomašević.

Kad je riječ o Paladininu prijedlogu o centralizaciji procesa obnove, rekao je da se za to zalagao još dok je prvi Zakon o obnovi bio u saborskoj raspravi. Sada se, naime, obnovom bavi više državnih institucija - Fond za obnovu, Središnji državni ured za obnovu, gradovi i općine.

“Imamo previše institucija koje se time bave. Mislim da bi bilo dobro centralizirati obnovu, u ministarstvu ili nekoj drugoj instituciji. Na Vladi je da to procijeni, jer je to njihova odgovornost”, istaknuo je Tomašević.  

VIDEO Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
22:32 09.01.2023.

A kome senf može dati savjet ?

ZP
zeljko.posaric.9
07:57 10.01.2023.

estragon dobio izbore jer između ostalog obećao ubrzanu obnovu u gradu Zagrebu i gradnju bolnice "na kraju grada", u Novom Zagrebu. Kako to sad u gradskom poglavarstvu misli centralizirati obnovu Zagreba s odrednicom na rezultat?

V0
Vlaskoulicanec3.0
07:19 10.01.2023.

Bilo bi dobro tebe poslati do sto đavola prije nego uništiš grad do kraja!