Pita: Kako je to moguće?

Tomašević: Očekujem odgovore NATO-a oko pada letjelice. Srušila se u gusto naseljeno područje

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Tomašević: Očekujem odgovore NATO-a oko pada letjelice. Srušila se u gusto naseljeno područje
12.03.2022.
u 21:15
Gradonačelnik je dodao i kako je taj incident itekako ugrozio građane Zagreba i nevjerojatna je sreća da se letjelica srušila na zelenoj površini i da nitko nije stradao.
Pogledaj originalni članak

Prilikom današnjeg obilježavanja solidarnosti zagrebačkih vatrogasaca sa ukrajinskim kolegama, gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se na pad letjelice na gusto naseljeno područje grada u četvrtak navečer, rekavši kako očekuje odgovore NATO-a. 

- Pridružujem se drugima iz državnog vrha i očekujem odgovore NATO saveza - kako je moguće da se ovako velika letjelica za vrijeme rata u Europi sruši usred glavnog grada jedne NATO članice. NATO na to treba dati odgovor a očekujemo i da se završi istraga Državnog odvjetništva i da tu saznamo što više detalja, tko je upravljao letjelicom i kako je ona završila ovdje – kazao je. 

Dodao je i kako je taj incident itekako ugrozio građane Zagreba i nevjerojatna je sreća da se letjelica srušila na zelenoj površini i da nitko nije stradao.

– Smeta me i informacija jučer u stranim medijima da se srušila u predgrađe Zagreba ili pored Zagreba. Ne, nije se srušila pored Zagreba, srušila se usred Zagreba, u gusto naseljenom području – ustvrdio je.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DU
Deleted user
07:34 13.03.2022.

Treba biti razuman, NATO je sve odradio sukladno proceduri zemalja EU u mirnodopskoj situaciji. Sličnih situacija sa neidentificiranim zrakoplovima ima dosta tijekom godine i to je mogao biti civilni avion pun putnika, kao onaj oboren u Iranu. Naime mirnodopski zakoni u većini zemalja ne dopuštaju obaranje neidentificiranih letjelica, dok se sigurno ne utvrdi zla namjera.. Čak ni F-35 ne bi noću uspio vizualno identificirati tu letjelicu na toj visini i utvrditi njenu namjeru. Kada se proglasi ratno stanje, tada će biti obarane takve letjelice i prije ulaska u NATO prostor. No da je djelovala zemaljska PZO, na zemlju bi palo još više fragmenata i od rakete i od drona i sigurno bi netko poginuo. Drugo da su u RH dali zračnu uzbunu od nepripremljenosti i neuvježbanosti ljudi i panike, barem deset bi bilo mrtvih ili ranjenih. NATO i HRZ odradili su odlično, sukladno zakonima i odličnoj procjeni najmanje mogućih posljedica u danim okolnostima i hvala bogu sa puno sreće.

Avatar alien79
alien79
21:40 12.03.2022.

Kakav mediokritet. Tebi će se nato referirati tudume

DU
Deleted user
08:46 13.03.2022.

Bitno da si se ti javio! Pišemo ti odmah +1 bod! Da ti išta znaš raditi ne bi u svojim instaliranim strukturama i dalje u gradu Zagrebu i Holdingu koristio latentni MOBING nad radnicima koji znaju raditi svoj ali i tvoj posao samo nisu politički "KOREKTNI" jer njima ne može nitko NAREDITI "instaliranje kadra" i provođenje politike kao i do sada! Ako nešto želiš saznati i stvarno imaš volje naučiti, pusti one koji znaju da rade i redovno ih pitaj za njihova mišljenja i upute što treba raditi, a onda to i poslišaj. Ovo što radiš je samo svakim danom sve sigurnija potvrda "i poslije MIlana opet MIlan"! Gosp. T. poslušaj glas razuma, nisi ti "vegeta", ne mješaj se u sve, pusti nas da radimo! Ne naređuj i zabrani svojim novim šefovima i ministrima da od radnika pisanim putem "zahtjevaju" da rade njihov posao i da oni izrađuju poslovne dokumente i strategije koje i po Zakonu o radu i Zakonu o trgovačkim društvima ali i po njihovim Ugovorima moraju raditi upravo oni koji su "dobili tvoje povjerenje"!