tajni recept za pobjedu

Turopoljsko natjecanje 'za prste polizat', najveće dosad

Foto: Kronike VG
Turopoljska kobasijada
Foto: Kronike VG
Turopoljska kobasijada
21.03.2014.
u 13:59
Pobjednik ovogodišnje Turopoljske kobasijade je mladi mesar Matija Matulin. - Kući se vraćam za dva dana, kad proslavim pobjedu!
Pogledaj originalni članak

Matija Matulin (29) pobjednik je 9. Turopoljske kobasijade. Da je njegova domaća kobasa najbolja, odlučio je stručni sud na čelu sa pročelnicom Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Zlatom Filipović.

Na kobasijadi u Društvenom domu u Mraclinu, javljaju Kronike Velike Gorice, bilo je prijavljeno 46 uzoraka kobasa što je, prema riječima župana Plemenite opčine turopoljske Juraja pl. Glagolića, najviše do sada.

- Veliki je ponos pobijediti. Bilo je puno izlagača i čast je da ja mlad dobijem neku nagradu. Prvo sam javio svojoj gospođi da sam pobijedio, ali ona mi ne vjeruje – rekao je Matulin i dodao kako kući planira otići tek za dva dana, kad dobro proslavi pobjedu.

Recept za ovogodišnju najbolju kobasu nije htio odati, ali priznaje kako već pet godina dolazi na ovo natjecanje, ali je tek ove uspio pronaći recept za pobjedu.

Predsjednica žirija posebno je istaknula kako je ovo do sada bila najbolja kobasijada. I po broju prijavljenih i po kvaliteti kobasica.

- Bilo je puno posla. Svi uzorci ocjenjivani su na pet osobina, a pazili smo i da ne bude pristranosti. Bitno je spomenuti i kako je na prvoj kobasijadi bilo 15 ili 17 uzoraka, a da je sad došlo do 46. Znači da je interes naših ljudi velik i da treba nastaviti raditi kobasijadu i natjecanje, ali treba poraditi i na edukaciji mladih ljudi – objasnila je Zlata Filipović.

Iznenađen brojem prijavljenih izlagača, župan Juraj pl. Glagolić nije skrivao ushićenje:

- Po meni kobasijadu radimo da nastavimo tradiciju u Turopolju, da bi bilo normalno ono što smo u starosti uvijek radili, u povijesti su se Turopoljci dičili svojim kobasama. Drago mi je da je večeras ovdje bilo dosta mladih”.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.