KIC I MM CENTAR

Tuškanac u gostima i apsurd na platnu: Ovaj tjedan prikazuju se unikatni filmovi koji provociraju konvenciju

Foto: Kino Tuškanac
Foto: Kino Tuškanac
Foto: Kino Tuškanac
Foto: Kino Tuškanac
Foto: Kino Tuškanac
Foto: Kino Tuškanac
24.06.2024.
u 13:24
Tuškanac u gostima donosi novo izdanje "Kratkog utorka“ kada se prikazuju filmovi koji odstupaju od uobičajenih filmskih šablona, a u srijedu je na redu program "Moj jedini film“ s posebnom krimi-dramom.
Pogledaj originalni članak

Novo izdanje "Kratkog utorka“, podnaslovljenog kao "Off-Beat Cinema: Polumaraton kontraintuitivne logike“, u sklopu programa Tuškanac u gostima je pred vratima. Sutra u 21 sat započinje projekcija kratkometražnih filmova koji odstupaju od uobičajenih filmskih šablona, dok je u srijedu u istom terminu na redu jedna posebna krimi-drama. "Pravim filmove koji nemaju smisla i ne prave novac“ bila je misao vodilja redateljima čiji će se filmovi prikazivati u Kulturno informativnom centru u okviru takozvanog karnevala apsurda, a izrekao ju je legendarni japanski redatelj Seijun Suzuki.

Prva na repertoaru u utorak je njemačka drama o Leni koja leti i sva uvjerenja okreće naglavačke "Oni dolaze bez srama – Što se dogodilo Magdaleni Jung?“, a potom stiže američki horor mjuzikl "Moguće u Michiganu“. Emitirat će se i nizozemska misterija "Mještanin“ o otkrivanju seoskih tajni, još jedan američki horor pod nazivom "Zora zlog milenija“ koji prikazuje demona koji kreće u ubilački pohod te za kraj fantazija u duhu avangarde i sovjetskog formalizma "Nadmudri pogađača“ kanadske režije. Cijeli program bavi se nizom društveno-političkih i filozofskih tema, a čast virtualnog otvorenja pripala je američkom redatelju Johnu Watersu. 

VEZANI ČLANCI:

U srijedu je MM Centar rezerviran za program "Moj jedini film“ i prikazivanje krimi-drame "Wanda“ okrunjene nagradom Pasinetti za najbolji strani film 1970. godine. Redateljica, a ujedno i glavna glumica, Barbara Loden, utjelovljuje lik domaćice Wande Goronski koja se odlučila razvesti od supruga i odreći vlastite djece te tako dobiva otkaz i nenamjerno odlazi u bijeg s kriminalcem. Film zagovara žensku neovisnost, bez obzira na to što se radi o odabiru zabrinjavajućeg životnog puta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.