Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET

Tramvaji neće voziti do Mihaljevca sve do završetka rekonstrukcije terminala, evo detalja

Zagreb: ZET navodno ukida liniju broj 15 koja prometuje od 1958. godine
Matija Habljak/PIXSELL
24.06.2024.
u 09:00

Tramvajske linije 8 i 14 prometovat će izmijenjenim trasama, a linija 15 i dalje neće biti u prometu

Kako javljaju iz ZET-a, od danas pa sve do završetka rekonstrukcije terminala Mihaljevac, ukida se tramvajski promet od Gračanskog dolja do Draškovićeve ulice. Tramvajske linije 8 i 14 prometovat će izmijenjenim trasama, dok linija 15 i dalje neće biti u prometu.

Linije 8: 

  • Kvaternikov trg – Vlaška - Draškovićeva - Branimirova tržnica - Autobusni kolodvor - Zapruđe

Linije 14: 

  • Trg žrtava fašizma - Trg hrvatskih velikana - Trg bana Josipa Jelačića - Frankopanska - Savska cesta - Savski most

Umjesto tramvaja prometovat će izvanredna autobusna linija 617 (Gračansko dolje - Draškovićeva). Početna stajališta linije 617 bit će Gračansko dolje (redovno autobusno stajalište linije 233) u smjeru juga i tramvajsko stajalište Draškovićeva u smjeru sjevera. Usputna stajališta autobusa bit će nasuprot postojećih tramvajskih, ili u njihovoj neposrednoj blizini, zbog prometno-tehničkih i sigurnosnih razloga. A vozni red linije 617, dostupan je na internetskim stranicama ZET-a.

POVEZANI ČLANCI:

Na noćnoj liniji 33 (Jandrićeva - Savišće), umjesto tramvaja prometovat će autobusi, sa spojem na stajalištu Jandrićeva na noćne polaske linije 233 u smjeru Markuševca. Autobusi na linijama 102 (Britanski trg - Jandrićeva), 140 (Jandrićeva - Sljeme) i 233 (Jandrićeva - Markuševec) i dalje će početno/krajnje stajalište imati na Ksaverskoj cesti, uz vojni ordinarij, nasuprot Jandrićeve ulice. 

Autobusi će se polukružno okretati na Ksaverskoj cesti, kod Gupčeve zvijezde. Sukladno tome, privremeno će se uspostaviti obostrana autobusna stajališta Jandrićeva, Radićevo šetalište i stajalište Gupčeva zvijezda u smjeru Mihaljevca, dok stajalište Gupčeva zvijezda u smjeru Draškovićeve ulice, linije 102, 140 i 233 neće koristiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije