ispred Pučkog otvorenog učilišta

U Vukovarskoj osvanula zanimljiva instalacija: Napravljena je od kartona

Foto: Hanibal Salvaro
Foto: Hanibal Salvaro
Foto: Hanibal Salvaro
Foto: Hanibal Salvaro
Foto: Hanibal Salvaro
16.01.2022.
u 12:30
Instalacija je napravljena od  9 kartonskih elemenata, obojanih u svijetli tirkiz.
Pogledaj originalni članak

CROATIA 30  naziv je polivalentne skulpturalne instalacije koju je, u povodu 30 godina međunarodnog priznanja Hrvatske, Hanibal Salvaro postavio ispred ulaza u Pučko otvoreno učilište Zagreb, Vukovarska ulica 68.

Instalacija je napravljena od  9 kartonskih elemenata, obojanih u svijetli tirkiz. Realizirana je zahvaljujući donaciji tvornice Model pakiranja iz Zagreba, koja već decenijama pruža potporu projektima Hanibala Salvara.

"Budući se radi o elementima koji omogućavaju polivalentne prezentacije to će se do zatvaranje  31. siječnja 2022. svakih par dana moći pogledati nova instalacija. Zato će se sve promjene fotografirati i potom tiskati reportažna publikacija CROATIA 30. Zbog pandemije nije bilo nikakvog svečanog otvorenja, ali ipak bili su Nada Žiljak, Vilka Žiljak, Jasenko Knepr, Lucija Rokolj, Drago Desančić, Atila Čerfalvi i još par osoba", poručuje umjetnik.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Trofazni
Trofazni
14:43 16.01.2022.

Vukovar je simbol žrtve, tj. opravdanje za sve zločine koje su kasnije počinjeni sa hrvatske strane jer ih je počinila žrtva pa su legitimni.