POZVANA HITNA POMOĆ

U zagrebačkoj školi iscurila sumporna kiselina, ozlijeđene tri učenice

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
U zagrebačkoj školi iscurila sumporna kiselina, ozlijeđene tri učenice
16.05.2023.
u 12:51
Na mjestu događaja je i tvrtka koja zbrinjava kemijski otpad. Događanja u školi je potvrdila ja ravnateljica. Učenice su zadobile opekline po gležnjevima, a upućeni ističu kako situacija nije dramatična.
Pogledaj originalni članak

U srednjoj medicinskoj školi "Zdravstveno učilište" u centru Zagreba jučer se prolila manja količina sumporne kiseline, potvrdili su nam iz policije. Kako su nam rekli, policija je izašla na teren, no nije bilo potrebne za daljnjim postupanjem. 

Sve se dogodilo za vrijeme nastave, a navodno su se učenici u učionici pridržavali mjera opreza te imali zaštitnu opremu, no došlo je do nezgode kada je jedna od učenica slučajno prolila sumpornu kiselinu.  U incidentu su ozlijeđene tri učenice koje su zbrinuli djelatnici hitne pomoći. Na mjestu događaja bila je i tvrtka koja zbrinjava kemijski otpad, doznaju 24 sata.

Slučaj je na današnjoj konferenciji za medije komentirao i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je tek doznao za cijeli događaj, no kazao je kako će pratiti razvoj događaja.

"Navodno je riječ o prevrnutoj bočici u školi od strane, čini mi se, učenice. Još se sve istražuje. Hitna i sve druge službe su izašle. Radili su eksperiment i iz ruke je ispala bočica", kratko je komentirao.

Događanja u školi potvrdila je ravnateljica. Učenice su zadobile opekline po gležnjevima, a upućeni ističu kako situacija nije dramatična.

"Došla je krim policija, uzeli su izjave. Djeca su zbrinuta, dobro su, roditelji su ih odveli kućama sinoć i sad se bavimo time da nađemo tvrtku koja će zbrinuti taj opasni otpad koji je ostao nakon što su vatrogasci to sanirali",  rekla je ravnateljica škole za HRT.

>> VIDEO: Počinje se rušiti stara zgrada Zagrebačke banke u Paromlinskoj


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
13:41 16.05.2023.

Dječji gležnjevi su sprženi jer se učenice nisu pridržavale mjera opreza, što znači nositi odjeću koja pokriva gležnjeve.

BT
BTW
12:53 16.05.2023.

Ako su vatrogasci sanirali onda otpad više nije opasan, nego je komunalni valjda