novi model

U Zagrebu krenula podjela žutih i smeđih vrećica u deset četvrti, provjerite kada je podjela u vašoj

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
U Zagrebu krenula podjela žutih i smeđih vrećica u deset četvrti, provjerite kada je podjela u vašoj
10.10.2023.
u 07:15
Obiteljske kuće ne dobivaju pakete za biootpad, nego samo za plastiku, a na listi nema Donjeg i Gornjeg grada, Maksimira, istoka i zapada Novoga Zagreba te Črnomerca i Brezovice, za koje će, poručuju, raspored objaviti kad završe prvi krug podjele
Pogledaj originalni članak

Početkom mjeseca u deset od 17 gradskih četvrti započela je podjela žutih vrećica za plastičnu i metalnu ambalažu te smeđih za biootpad, a trajat će sve do 20. prosinca, javljaju iz Zagrebačkog holdinga. Korisnicima u obiteljskim kućama bit će podijeljena dva paketa žutih vrećica za plastiku i metal, od toga jedan paket od 26 komada vrećica volumena 120 litara i jedan paket od 13 komada vrećica volumena 60 litara. I korisnici u stambenim zgradama dobivaju dva paketa, ali jedan je paket smeđih vrećica od 52 komada volumena 10 litara, a drugi paket žutih vrećica od 26 komada volumena 60 litara.

Podjela je počela u gradskim četvrtima Peščenica-Žitnjak, gdje traje još danas, Trešnjevka sjever, gdje će se vrećice dijeliti do petka, Podsused-Vrapče, gdje traje do 22. listopada, Podsljeme, gdje podjela završava 31. listopada, te Stenjevec, gdje će posljednji paketi stići 28. listopada. U četvrtak pak podjela vrećica počinje u gradskoj četvrti Trnje i traje do 25. listopada, a idućeg ponedjeljka u Donjoj Dubravi, gdje će trajati do 20. listopada.

Sljedeća je na redu Gornja Dubrava, gdje podjela počinje 23. listopada i traje do kraja mjeseca, a potom područje Sesveta, gdje će se vrećice dijeliti od 2. do 17. studenog. U posljednjoj rundi vrećice će dobiti stanovnici gradske četvrti Trešnjevka jug, kojima će se dijeliti od 20. studenog do 20. prosinca. Na popisu četvrti koje dobivaju nove pakete vrećica nema njih sedam, uključujući Gornji i Donji grad, Maksimir, Novi Zagreb istok i zapad, Črnomerec i Brezovicu, a u Holdingu kažu kako će raspored za njih biti objavljen po završetku podjele za prvih deset.

Na prošlotjednoj konferenciji za novinare, podsjetimo, gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je podjelu žutih kanti za plastiku od 240 i 360 litara za 90.000 obiteljskih kuća od siječnja. Nakon toga, istaknuo je, više neće biti potrebe za podjelom žutih vrećica vlasnicima obiteljskih kuća, a odvoz plastike i biootpada povećat će se na jednom tjedno. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MK
MKGRA
08:55 12.10.2023.

Ajde da je Podsljeme bar u nečemu prvo u Gradu, podjela žutih vrećica, a objašnjenje zakaj nebumo dobili smeđe za bio otpad.? Mi nemamo bio otpada?