plac patrola

Uz varivo od kelja 
dobro će doći pečena svinjska vratina

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Uz varivo od kelja 
dobro će doći pečena svinjska vratina
18.04.2013.
u 17:00
Uz varivo, Zdenka će poslužiti i pečenu svinjsku vratinu koja joj je ostala od jučerašnjeg ručka
Pogledaj originalni članak

Zdravo i jeftino – barem dva puta mjesečno umirovljenica Zdenka Cimerman priprema jedno od svojih najdražih jela.

Sastojci (za dvije osobe)

400 grama kelja (manja glavica) – 6 kn 

500 grama krumpira – 3 kn 

1 crveni luk – 1 kn

2 mrkve – 3 kn

30 grama slanine – 25 kn 

1 češanj češnjaka – 10 kn

1/2 povrtne kocke – 7 kn 

1 žlica koncentrata rajčice – 9 kn 

Cijena namirnica (za dvije osobe) – 64 kune 

Postupak:

Očistite krumpir, izrežite ga na kockice te stavite kuhati u slanoj vodi.

Nasjeckajte luk, slaninu i mrkvu. To sve zajedno stavite pirjati.

U međuvremenu se krumpir već napola skuhao. Očistite i operite glavicu kelja te listove narežite na kocke ili rezance. Dodajte prvo zelene kocke kelja da se prokuhaju 5 minuta pa ostatak još toliko. Zatim ocijedite krumpir i kelj, a vodu bacite. 

U pirjano povrće dodajte sitno izrezan češnjak, brašno i crvenu mljevenu papriku. Sada na to dodajte ocijeđeni krumpir i kelj, promiješajte i podlijte vodom.

Sve zajedno ostavite da prokuha, a zatim dodajte pola povrtne kocke, žlicu koncentrata od rajčice, papar i sol. Ostavite da se kuha još 20 minuta.

Uz varivo, Zdenka će poslužiti i pečenu svinjsku vratinu koja joj je ostala od jučerašnjeg ručka.

Meso, koje se dan prije pečenja pacalo u začinima, češnjaku i ulju, pekla je na ulju otprilike pola sata.

>>Probajte nešto novo 
– slatke jabuke uz pečeno meso i mlince

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.