plac-patrola

Varivo od kelja s mesom pravi je jesenski obrok

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Varivo od kelja s mesom pravi je jesenski obrok
26.09.2013.
u 17:00
Umirovljenički meni - Vrlo često jedu se variva. Biserki Bušljeti Dolac je ‘zakon’
Pogledaj originalni članak

Kada nije na ručku kod kćerke, na meniju umirovljenice Biserke Bušljete uglavnom su variva, a svježe namirnice obavezno kupuje na glavnoj gradskoj tržnici Dolac.

Sastojci: 

1 kg mladog kelja - 10 kn 

20 dkg špeka - 10 kn 

1/2 kg juneće lopatice bez kosti - 30 kn 

4 - 5 srednjih krumpira - 7 kn 

2 glavice luka - 3 kn 

prstohvat mljevene crvene paprike 

1 žlica maslinovog ulja 

sol 

papar 

Za 4 osobe 

Vrijeme pripreme: oko 15 min 

Vrijeme kuhanja: 50 minuta  

Postupak:

Priprema: Špek se nareže na šnitice i kratko preprži na tavici, a dotle kelj narežite na trakice ili kockice i operite. Krumpir očistite, narežite na kockice. Juneću lopaticu također narezati na malene kockice, posoliti i pustiti da odstoji. Potom usitniti luk.

Kuhanje: Luk staviti na laganu vatru na koju se, kada on uvene, stavi i junetina. Dolijevati vode kako se luk i meso ne bi primili, i pustiti da meso pirja. Nakon što junetina bude na pola kuhana, dodati vode, a potom krumpir, kelj, maslinovo ulje i prženi špek. Dodajte crvenu mljevenu papriku, sol i papar te kuhajte na laganoj vatri još oko pola sata. 

>>Paprikaš od vrganja fina uvertira u jesen

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.