vozačica auta kriva

Vozač uništenoga busa još u dvojbi: Jesam li trebao postupiti drukčije?

Foto: Igor Kralj/PIXSEL
Vozač uništenoga busa još u dvojbi: Jesam li trebao postupiti drukčije?
29.04.2015.
u 10:00
Adel Badić (40) koji je u ponedjeljak izbjegao sudar s autom, te se busom zabio u stup, i sam je još u šoku i oporavlja se od ozljeda
Pogledaj originalni članak

– Pokušavam iz glave izbaciti slike prometne nesreće. Nije mi lako ne misliti o tomu, no pokušavam se isključiti. Stalno mi naviru misli jesam li trebao nešto drukčije napraviti ili sam ispravno postupio – kazao nam je Adel Badić, 40-godišnji vozač ZET-ova autobusa koji je u ponedjeljak izletio s ceste zbog izbjegavanja izravnog sudara s osobnim automobilom.

Da je za nesreću kriva 41-godišnja vozačica, potvrdila je i policija koja je istaknula da ona nije stala na spoju Slavonske avenije i Servisne ceste pored trgovačkog centra Mandi na Žitnjaku i propustila autobus u kojem je bilo 37 putnika. Vozač je mogao ili udariti direktno u automobil ili pokušati izbjeći sudar, a o tomu što bi bilo da je postupio drukčije, ni sam Badić ne želi razmišljati.

– Tko zna što je moglo biti i bi li bilo bolje da sam napravio neki drugi potez. Najvažnije je da ozlijeđeni putnici budu dobro – kazao je vozač koji se od šoka i ozljeda oporavlja u svom domu uz podršku supruge i dva sina. Podršku putnicima uskoro će dati i čelništvo ZET-a koje je najavilo posjet teže ozlijeđenim putnicima. Osim petero takvih, po bolnicama na pregledu je završilo i 32 ostalih putnika.

– Ozlijeđenima izražavamo iskreno žaljenje zbog nemilog događaja i želimo brz oporavak – kazala je direktorica ZET-a Ljuba Žgela.

Autobus je počeo 'letjeti', čula sam krikove i pala u nesvijest

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

TH
than
11:19 29.04.2015.

Uvijek se moze postupiti drugacije, samo radi se o trenutku, a tada se instinktivno djeluje. Neko ce biti vise sabran, neko manje. Neko odabrati kvalitetnije rjesenje, neko manje kvalitetno. Kasno je sada o tome razmisljati, ako je naravno sve bilo po propisu, odnosno vozio je dopustenom brzinom. Povijest se ne moze promijeniti.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
11:23 29.04.2015.

Evo, već su počeli sa pritiscima na vozača radi uništenog autobusa ;(

Avatar Azriel
Azriel
11:31 29.04.2015.

Završna riječ jednog otuženog zbog prometne nesreće. Gospodine sudac, vi ste 6 mjeseci vijećali nad onime, za što sam ja morao reagirati u djeliću sekunde........