ZA VIKEND

Vrijeme je za posljednje Zagrebačke kvartove kulture! Stižu u ovaj dio metropole, a spremili su i zanimljiv program

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Vrijeme je za posljednje Zagrebačke kvartove kulture! Stižu u ovaj dio metropole, a spremili su i zanimljiv program
19.09.2024.
u 11:30
Subotnji program održat će se na platou u Hegedušićevoj ulici, a nedjeljni dodatno i ispred OŠ Antuna Gustava Matoša
Pogledaj originalni članak

Nakon Novog Jelkovca, Svete Klare i Malešnice u lipnju i srpnju te Sigeta, Gajeva i Srednjaka proteklog vikenda, projekt Zagrebački kvartovi kulture proputovanje završava tijekom nadolazećeg vikenda, 21. i 22. rujna, i to na Ravnicama. Dvodnevni program kao i dosad uključuje kazalište za djecu i odrasle, glazbeni program, filmove i suvremeni cirkus.  

Prvi jutarnji program u subotu u 11 sati namijenjen je najmlađima – Mr. & Mrs. Frantic cirkuska je izvedba kompanije Poanta priče uz mađioničarske trikove, začuđujuće akrobacije "žene-gume", ples hula hoopom i vatrena iznenađenja. Od 12 sati će se publici predstaviti umjetnica Tisja Kljaković Braić, autorica hit-knjiga "U malu je uša đava", "Oni", "Oni 2" i "Pita moja mama imate li jedno jaje", i to kroz razgovor i izložbu radova u izlogu Knjižnice Augusta Cesarca. Razgovor s Tisjom vodit će Seid Serdarević iz nakladničke kuće Fraktura koja je objavila spomenute hit-knjige, a sve će to biti uvertira u Tisjinu izložbu radova koji vješto korespondiraju s kvartovima jer se upravo u njima odvija naša svakodnevica koju autorica umjetnički propitkuje. 

Program se nastavlja u 18 sati uz Zagrebački orkestar ZET-a koji će promarširati kroz naselje i pozvati stanovnike Ravnica na dvodnevno druženje u kvartu. U kasnijim poslijepodnevnim satima, oko 18.30 sati, uslijedit će koncert zagrebačkog gypsy jazz sastava, Špirologije, čiji je začetnik Ivan Grgić-Špiro, gitarist i autor, poznat i kao Reper iz sobe. 

VEZANI ČLANCI:

Večernji filmski program uključit će projekcije kratkog animiranog filma "Žarko, razmazit ćeš dite!", od 19.30 sati, nastalog prema knjizi "U malu je uša đava" Tisje Kljaković Braić te potom dugometražnog igranog filma "Čarobnjakov šešir" Milana Blažekovića, od 19.45 sati. Spomenuti film realiziran je u maniri briljantnih animiranih hrvatskih ostvarenja, a nastao je prema predlošku djela Sunčane Škrinjarić, kao svojevrsni nastavak priče o junacima Čudesne šume. 

Nedjeljno prijepodne rezervirano je za klince: u 11 sati na rasporedu je cirkuska predstava "Vita Min Show" Triko Cirkus Teatra, interaktivni ulični show sa zračnim akrobacijama, a potom od 12 sati koncert-predstava "Ljubiti, samo ljubiti" Teatra Poco Loco, romantična komedija za djecu i odrasle, koja govori o ljubavi i zaljubljivanju – i kako smo spremni učiniti sve kada smo zaljubljeni. Potonja predstava inspirirana je ‍pričama Zvonimira Baloga o odrastanju, vjeri u sebe, samopoštovanju i hrabrosti. 

Nakon pauze za ručak i odmor, program se u 16 sati nastavlja uz "Bajke za bolje sutra" – čitanjem zbirke obrada poznatih bajki i priča za djecu na koje su utjecale klimatske promjene. Nakon čitanja priča, svi zainteresirani mališani kroz likovnu će radionicu moći istražiti kreativne ideje i mogućnosti zaustavljanja i/ili usporavanja negativnih klimatskih utjecaja. 

U 17.30 sati će uslijediti predstava za odrasle – Ubu Ovo Ono - putujuća kazališna trupa OvoOno zavidnih glumačkih i glazbenih vještina pokušat će odigrati apsurdni dramski tekst Kralj Ubu autora Alfreda Jarryja. Večer će u Ravnicama završiti uz mini spektakl: koncert benda D Elvis od 19.30 sati.. Uvijek kostimski i scenski besprijekorni, članovi benda priuštit će i najzahtjevnijoj publici čistu, iskonsku rock'n'roll zabavu.

Subotnji program održat će se na platou u Hegedušićevoj ulici, a nedjeljni dodatno i ispred OŠ Antuna Gustava Matoša. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.