Rasplet se još čeka

Za sada ništa od nelegalnog "hotela" za strane radnike u Zagrebu. Radovi privremeno obustavljeni

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Za sada ništa od nelegalnog "hotela" za strane radnike u Zagrebu. Radovi privremeno obustavljeni
23.10.2023.
u 18:20
Slučaj je izazvao veliki medijski interes pa su radovi obustavljeni još u četvrtak, što su nam potvrdili stanari. Idućeg jutra, na vrata spornih prostora zalijepljena je obavijest Državnog inspektorata odnosno poziv stranki zbog očitovanja  u predmetu Inspekcijskog nadzora zakonitosti građenja u poslovnom prostoru, kako piše na ovješenoj cedulji
Pogledaj originalni članak

Za sada ništa od prenamjene poslovnih prostora u stambene u Veslačkoj 6. Početkom mjeseca, naime, na međukatu zgrade započeli su radovi, a stanari su ubrzo shvatili da zakupac poslovnog prostora ondje u 200 kvadrata namjerava useliti više desetaka svojih radnika no za prenamjenu prostora do tada nije ishodovao dozvolu. Slučaj je izazvao veliki medijski interes pa su radovi obustavljeni još u četvrtak, što su nam potvrdili stanari. 

Idućeg jutra, na vrata spornih prostora zalijepljena je obavijest Državnog inspektorata odnosno poziv stranki zbog očitovanja  u predmetu Inspekcijskog nadzora zakonitosti građenja u poslovnom prostoru, kako piše na ovješenoj cedulji. 

–Inspektorat ih je pozvao na razgovor, navodno su krenuli pribavljati potrebnu dokumentaciju, no u dogovoru sa stanarima odlučeno je da angažiramo odvjetnika. U tijeku je prikupljanje potpisa, za sad ih ima više od 50 posto, a mislim da će ih biti još više - kazala nam je predstavnica stanar Veslačke 6, Dražena Bašić Lovrić. Podsjetimo, Luka Andrijanić, vlasnik tvrtke Enikom Aerospace prošlog nam je tjedna potvrdio kako u prostoru u Veslačkoj namjerava organizirati smještaj za radnike što je i zakonska obveza poslodavca, kazao je. 

–Svi radnici koji će biti smješteni imat će urednu radnu dokumentaciju. Prije početka boravka radnika u prostoru, za prostor ćemo ishoditi sve potrebne dozvole. Izneseno je dosta neistina i kleveta kroz medije oko neplaćanje pričuve koja se redovito plaća za što postoji dokumentacija, navodnim nehumanim uvjetima smještaja, te broju radnika koji će biti smješteni. Što se tiče uvjeta i broja radnika koji će biti smješteni poštivat ćemo standarde koje je propisao zakonodavac. Neovisno od zakonskih uvjeta, standard smještaja radnika bit će daleko viši od onoga koji je nažalost uobičajen - kazao nam je tada Andrijanić. 


 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
13:58 24.10.2023.

Vidi vidi, ništa dok se ljudi ne pobune. Pa pobunimo se više protiv toga!

DU
Deleted user
08:22 31.10.2023.

Za radnike su barake na periferiji,kao što su imali naši u Njemačkoj,a ne hoteli u centru grada.