GUŽVE ZA LJEPŠI ZAGREB

Za vikend zatvoren i dio zelenog vala i Ilice

26.07.2002.
u 00:00
* Tramvaji prema Črnomercu vozit će uobičajeno, osim što će umjesto noćne linije 31 voziti autobusi
Pogledaj originalni članak

Ljeto je idealno za obnovu gradskih prometnica, tako da se Zagreb svake godine od srpnja do rujna pretvara u - gradilište. Radi se na čak četiri velika gradilišta - u Savskoj, Čulinečkoj, Samoborskoj i Remetinečkoj - dok gradski prometnici za ovaj vikend najavljuju zatvaranje dijela zelenog vala na križanju Savske i Izidora Kršnjavoga, te Ilice. Kako će radnici još sutra sanirati kolnik u Aleji Bologne, a manji popravci obavljaju se u čitavu gradu pa nema dijela grada gdje se ne prometuje otežano.

- Zapadni dio križanja Ulice Izidora Kršnjavoga i Savske bit će zatvoren danas od 20 sati do nedjelje u 12 kako bi se napravili iskopi, izvadila stara pruga i betonirale nove ploče - rekao je voditelj radova u Savskoj Vitomir Lazić.

Vozači će iz Savske moći voziti desno u Vukotinovićevu, a oni koji su se s Črnomerca prema Savskoj kretali zelenim valom, morat će voziti Jukićevom. Ineče, zbog obnove vodovodne mreže, promet u Savskoj obustavljen je i na dijelu od Ulice Kršnjavoga do Frankopanske. Zbog popravka tramvajske pruge kod terminala Črnomerec od danas u 20 sati do utorka u 5 sati, cestovni će promet biti zabranjen i Ilicom od terminala do Cankareve.

- Tu smo prugu zbog dotrajalosti trebali mijenjati još prije više od pola godine, ali nismo zbog intenzivnog prometa, iako i sada ima više vozila nego što smo mislili. Tramvajski promet odvijat će se normalno, osim što će umjesto noćne linije 31 voziti autobus - kažu u Odjelu za promet Grada.

Alternativni pravac kretanja je Ilicom, Cankarevom, Prilazom baruna Filipovića i Zagrebačkom.

Već uhodani radovi zatvorili su i Remetinečku od rotora do tvornice "Mega", zbog čega se vozi obilazno preko Jadranske avenije, Laništa i Remetinečkog Gaja ili, pak, preko Utinjske i Prekratove do Avenije Dubrovnik. Zbog obnove kolnika ne vozi se ni Samoborskom od Škorpikove do Podsusedskoga mosta, već obilazno Obalnom cestom i Kovinskom.

D. Ćuk

Pogledajte na vecernji.hr