TRAŽE GARANCIJU SIGURNOSTI

Razredu problematičnog đaka ponuđena online nastava, roditelji odbili: 'Ne želimo ni uvrede, ni povišen ton u učionici...'

Nastavlja se drama u zagrebačkoj školi, ravnatelj podnio ostavku a nastava se ne održava
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/18
25.10.2024.
u 17:33

Roditelji koji ne puštaju svoju djecu u školu zbog agresivnog desetgodišnjaka online nastavu odbili, zahtijevaju garanciju sigurnosti

Još jedan dan bez nastave i rješenja bilježe i učenici novozagrebačke osnovne škole i sve institucije koje su se uključile u rješavanje situacije koja je nastala dolaskom problematičnog desetogodišnjeg dječaka na nastavu. Rješenja nema ni nakon posljednjeg višesatnog sastanka roditelja četvrtog razreda i predstavnika Ministarstva obrazovanja, Agencije za znanost, socijalne službe, odvjetnika i predstavnika gradskog ureda za obrazovanje, a baš zato zagrebačkoj osnovnoj školi podrška profesora i učitelja stiže i iz osnovnih, ali i srednjih škola Vukovara, Delnica, Splita, Zagreba.

Time i svi ostali profesori i nastavnici šalju jasnu poruku da ne smiju samo oni snositi odgovornost za posljedice ponašanja djece dok su uzroci zapravo daleko od obrazovnih ustanova, a uz to poručuju da nisu odgovorni za nepostupanje institucija u čijoj su ingerenciji. Ne vrate li se učenici na nastavu u ponedjeljak, roditeljima istječe mogućnost pravdanja njihovih izostanaka do tri dana, a što će nakon toga? Poručuju: "Iskreno, ne znamo".

"Vrtimo se u krug"

Kako neslužbeno doznajemo, na posljednjem su sastanku roditeljima ostale djece jučer predstavnici institucija ponudili i online nastavu, no takvu su mogućnost roditelji odbili zahtijevajući garanciju sigurnosti za svoju djecu. – Želimo garanciju sigurnosti naše djece, ne želimo ni uvrede, ni povišen ton u učionici, a kamoli bilo kakav drugi eksces. Tu garanciju nemamo. Dobili smo tek hrpu nepovezanih rečenica i osjećamo da se neprestano vrtimo u krug – kažu roditelji ostalih učenika ističući kako je riječ o najbrojnijem četvrtom razredu te škole čiji su učenici do sada naučeni na međusobno poštovanje, rad i disciplinu. Na tom posljednjem sastanku, koji se održao jučer navečer, roditelji desetogodišnjaka nisu bili prisutni.

VEZANI ČLANCI:

– Na posljednjem sastanku s roditeljima i njihovim odvjetnicima svih učenika četvrtog razreda u koji je upisan i učenik zbog kojeg roditelji ne dopuštaju dolazak svoje djece u školu, razgovaralo se o novim aktivnostima vezanim za ovaj slučaj. Roditeljima su predstavljeni plan i postupci koji se provode, kao i vremenski okvir za reviziju i donošenje novog rješenja o primjerenom obliku obrazovanja za spomenutog učenika, a koji može donijeti jedino Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba – odgovorili su iz Ministarstva obrazovanja.

Pitanja roditelja i odvjetnika

– Predstavnici institucija vrlo su otvoreno odgovorili na sva pitanja roditelja i njihovih odvjetnika. Međutim, uz sve navedeno roditelji su tražili garancije koje nisu u nadležnosti institucija te im ih u trenutnoj situaciji nijedna od institucija ne može dati jer takve garancije u ovom trenutku mogu dati jedino roditelji navedenog učenika – odgovaraju na upit iz Ministarstva obrazovanja.

Nastavlja se drama u zagrebačkoj školi, ravnatelj podnio ostavku a nastava se ne održava
1/19

Komentara 29

MA
maximinimax
17:49 25.10.2024.

Ova je država skroz bolesna i nije čudno što su se mladi pametni ljudi odselili i teško se vraćaju

EJ
ejStef
18:07 25.10.2024.

Ovo je otprilike kao i sve u javnim strukturama. Probajte dati otkaz nekome tko ne radi i maltretira druge bilo gdje u javnom sektoru, dobit ćete isto, ako ne još i gore. Sindikati se bore i sve više pobjeđuju da se isto prenese i u privatni sektor... Podsjeća na ono kada su čovjeku u ministarstvu dali otkaz, između ostalog jer je spavao na poslu i ne radio ništa, a onda ih je on tužio za uznemiravanje i dobio spor... Uglavnom, ne piše nam se dobro, ovo je tipično moderno tumačenje gdje se cijelo društvo žrtvuje radi pojedinca, gdje se generacije uništavaju radi jednog neprilagođenog... A starci klinca su očito neki aktivisti s dobrom podrškom grada i udruga, pa se birokracija ne usudi ništa napraviti. I tako već godinama. Na kraju će klinac urlati i valjati se na cesti, radi njega će se mijenjati zakoni, a on će na kraju u fotelju u Zagrebu...

Avatar Art of Noise
Art of Noise
18:10 25.10.2024.

Ovo je za "Vjerovali ili ne". Kao i dobar dio stvari u Hrvatskoj. Trakavica se (očito) nastavlja, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije