TRAJE DO NEDJELJE

Zagreb Street Art Festival uz djela više od 200 umjetnika: U Pri Nami stižu i Phat Phillie i Lunar

Foto: Zagreb Street Art Festival
Foto: Zagreb Street Art Festival
Foto: Zagreb Street Art Festival
Foto: Zagreb Street Art Festival
Foto: Zagreb Street Art Festival
19.09.2024.
u 08:00
S ponosom najavljujemo dolazak devet međunarodnih umjetnika, uključujući poznata imena poput RNST-a iz Francuske i Aldama iz Italije, Mittenimwalda iz Njemačke i 0036mark iz Mađarske. Njihova djela uljepšat će javne prostore grada, promovirajući street art kao legitimnu i priznatu umjetničku formu u Hrvatskoj i šire, ističu organizatori
Pogledaj originalni članak

Zagrebačke ulice na nekoliko će se dana pretvoriti u veliko platno, a metropola postaje otvorena galerija. Zagreb Street Art Festival počinje danas, a do nedjelje će Zagrepčani i njihovi gosti imati prilike razgledati umjetnička djela više od 200 lokalnih i međunarodnih umjetnika. 

Uz live slikanje, radionice, performanse i panel diskusije, ovogodišnji program, koji će se odvijati u Pri Nami Garden Clubu na Zakmardijevim stubama 4, uključuje i poseban razgovor o počecima hrvatske hip-hop i graffiti scene s legendama poput Phat Phillieja i Lunara, koji će također puštati svoju glazbu. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku za dublje razumijevanje i povezivanje s bogatom poviješću urbane kulture u Hrvatskoj.

VEZANI ČLANCI: 

– S ponosom najavljujemo dolazak devet međunarodnih umjetnika, uključujući poznata imena poput RNST-a iz Francuske i Aldama iz Italije, Mittenimwalda iz Njemačke i 0036mark iz Mađarske. Njihova djela uljepšat će javne prostore grada, promovirajući street art kao legitimnu i priznatu umjetničku formu u Hrvatskoj i šire – ističu organizatori. Festival opisuju kao kulturni pokret koji povezuje lokalne i globalne umjetničke zajednice, ističući živahni duh urbane kreativnosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.