U INART GALERIJI

Vrijeme je za novi festival u metropoli: Trajat će tri dana, tema je 'Ispričaj svoju priču', a evo o čemu se radi

Pixabay
18.09.2024.
u 14:00

Kroz tri dana festivala, posjetitelji će moći razgledati izložbu crteža 22 umjetnika i sudjelovati na kreativnim radionicama posvećenim crtežu, koje će umjetnici voditi sa građanima i djecom

Vrijeme je za "6. Zagrebački festival crteža 2024", u organizaciji HDLU Zagreb, čije je svečano otvorenje na rasporedu idućeg petka, 27. rujna u 12 sati u InArt galeriji, na adresi Trnsko 34 a. Festival će za posjetitelje biti otvoren tri dana, do 29. rujna od 12 do 17 sati. Održat će se uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Zagreb. 

Kroz tri dana festivala, posjetitelji će moći razgledati izložbu crteža 22 umjetnika i sudjelovati na kreativnim radionicama "Ispričaj svoju priču" posvećenim crtežu, koje će umjetnici voditi sa građanima i djecom. Sve radionice i materijali na njima besplatni su za polaznike radionica i posjetitelje festivala. Kako na radionicama budu nastajala nova djela polaznika radionica, i ona će se postavljati na izložbi uz radove umjetnika, te će svi radovi biti predstavljeni i u velikoj virtualnoj prezentaciji na portalu "Zagrebački likovni umjetnici", kako bi se sa događanjima na festivalu upoznala i publika izvan Zagreba. 

Radionica crteža "Ispričaj svoju priču" održat će se u petak, od 14 do 17 sati, u prostoru InArt galerije, a na njoj će se polaznici kroz proces crtanja prisjetiti nekih svojih doživljaja, te će sa voditeljicama radionice naučiti kako da izdvoje najefektnije scene iz svog iskustva i postave ljudski lik (ili više njih) u prostoru kroz različite aktivnosti, a također će biti govora i o autoportretu - kako vidimo i crtamo sami sebe, te svoj lik pretvaramo i u lik nekog stripovskog junaka.  

VEZANI ČLANCI:

Idućeg dana, u subotu, od 12 do 17 sati na rasporedu je radionica "Ispričaj svoju priču kroz ilustraciju i strip", namijenjena polaznicima svih godišta, a koji će sa voditeljicom radionica učiti kadrirati svoje priče, te osmišljavati dijaloge ili poetske stihove koji prate radnju, pokušavajući u kreativnom procesu prikazati različita emocionalna stanja i povezati svoja sjećanja sa spontanim crtačkim scenama neke priče iz stvarnog života. 

A za sam kraj, u nedjelju, od 12 do 16 sati održat će se "Crtačke konzultacije", na koje građani i njihova djeca, kao i različiti umjetnici mogu donijeti svoje crteže, te razgovarati sa voditeljima kreativnih radionica kako da i ubuduće razvijaju svoje crtačke vještine, upoznaju nove materijale i pristupe.  

Na izložbi 6. Zagrebačkog festivala crteža u InArt galeriji sudjeluju: Petra Brnardić, Vedran Bukovina, Antonija Cesarec, Marijana Džepina, Krešimira Gojanović, Vanda Jurković, Valentina Kasapović, Kristinka Klarić, Luka Koščak, Rada Marković, Mirjana Marović, Jelena Martinović, Tomislava Mihalj, Ivana Mikulić, Katarina Radošević Galić, Nikolina Slonjšak, Jasenka Smrekar, Marija Tokić, Alenka Tominac, Velimir Trnski, Ljiljana Tršan, Tara Zdunić Trojak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije