vikend u svetoj klari

Zagrebački kvartovi kulture: Može se pogledati i intimna priča Priscille Presley o njenom životu s kraljem rock’n’rolla

Foto: Zagrebački kvartovi kulture
Foto: Zagrebački kvartovi kulture
Foto: Zagrebački kvartovi kulture
Foto: Zagrebački kvartovi kulture
Foto: Zagrebački kvartovi kulture
Foto: Zagrebački kvartovi kulture
21.06.2024.
u 10:30
Zagrebački kvartovi donose bogat program tijekom lipnja, srpnja i rujna u Novi Jelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice. Tijekom šest vikenda u sedam će se kvartova održati više od 50 različitih programa uz više od sto izvođača.
Pogledaj originalni članak

"O ne Kabaret!" izvedba je kojom danas poslijepodne započinje program "Zagrebačkih kvartova kulture" koji se do nedjelje privremeno seli u Svetu Klaru. Trodnevni program uključuje koncerte, kazališne predstave za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom ispred Osnovne škole Sveta Klara.

"O ne Kabaret!" artističkog kolektiva Cirkorama je cirkuski kabaret u kojem vrhunski cirkuski improvizatori sudjeluju u događajima koji postupno grade maštoviti svijet. Autori i izvođači su Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović, Ratko Bokić i Nikola Mijatović. A nakon same izvedbe održat će se "Cirkuski poligon", radionica cirkuskih vještina za djecu. Program će se nastaviti koncertom jedinog stalnog simfonijskog orkestra za mlade u Hrvatskoj, SO-DO orkestra, u kojem sudjeluju djeca i mladi od sedam do 25 godina, a unutar koje se provodi glazbena edukacija po svjetski poznatoj metodologiji El Sistema. 

POVEZANI ČLANCI:

Današnji program završit će se filmskom projekcijom pod otvorenim nebom, uz crtić "Cvrčak i mravica" u režiji Luke Rukavine. Riječ je o prvom dugometražnom animiranom filmu rađenom u tehnici 3D animacije u Hrvatskoj, a inspiriran je istoimenom Ezopovom basnom te na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu.

Sutra su, pak, u Svetoj Klari na programu koncert benda The Sick Swing Orchestra, čiji se repertoar sastoji od obrada poznatih standarda i evergreena iz doba dixielanda, swinga i jivea, i projekcija filma "Priscilla" u režiji renomirane redateljice Sofie Coppola koja nam predstavlja do danas neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita kroz odnos Elvisa i Priscille te njihov turbulentan brak. Film je premijerno prikazan u Veneciji, gdje je glumica Cailee Spaeny za ulogu Priscille osvojila nagradu Coppa Volpi za najbolju glumicu.

Posljednji dan programa namijenjen je svim generacijama i to kroz dvije predstave i jedan cirkuski show. "Lovci na snove" dječja je predstava u produkciji organizacije LOFT i režiji Morane Dolenc koju izvode Neven Matoša i Bruno Kontrec. Uslijedit će izvedba autora i izvođača Klare Barišić i Domagoja Šoića koji nastupaju pod imenom Quoz a’Durac, a izvest će projekt "Stative".

POVEZANI ČLANCI:

Za kraj programa predviđena je predstava "Legitimacije" u režiji Morane Dolenc i produkciji već spomenute organizacije LOFT, a koju izvode Lidija Kraljić, Nina Sabo, Valentina Lončarić i Deni Sanković. "Legitimacije" su zamišljene kao izvedbeno putovanje koje se bavi osobnim pričama izvođača, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta. Predstava je namijenjena onima iznad 14 godina.

Zagrebački kvartovi donose bogat program tijekom lipnja, srpnja i rujna u Novi Jelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice. Tijekom šest vikenda u sedam će se kvartova održati više od 50 različitih programa uz više od sto izvođača. Koncerti, kazalište za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom privremeno će proputovati kroz zagrebačka naselja te tako njihovim stanovnicima omogućiti neposredan kontakt s kulturnim sadržajem.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.