Zagrepčani, oprez!

ZET ima važnu obavijest za građane: Ne nasjedajte!

Foto: Petar Glebov/Pixsell
ZET ima važnu obavijest za građane: Ne nasjedajte!
15.02.2024.
u 11:59
Savjetuje se Zagrepčanima da ne odabiru ponuđene opcije u njihovim objavama te da ne daju svoje podatke
Pogledaj originalni članak

Zagrebački električni tramvaj upozorava na prevarante koji prodaju tramvajske i autobusne kartice. Na svojem su Facebooku objavili upozorenje kako Zagrepčani ne bi nasjeli na prevaru. 

– Zbog pojave profila koji se lažno predstavlja kao tvrtka Zagrebački električni tramvaj, nudeći određene pogodnosti te se tako obmanjuju korisnici društvene mreže Facebook, napominjemo kako je ZET – Zagrebački električni tramvaj jedini pravi profil naše tvrtke – napominju

Uočite li stranicu koja se oglašava kao Zet Card HR, poručuju u ZET-u, savjetuje se Zagrepčanima da ne odabiru ponuđene opcije u njihovim objavama te da ne daju svoje osobne podatke.

– Što se tiče aktualnih objava, a vezane su uz tvrtku, one su vidljive isključivo na našem službenom profilu – poručuju u ZET-u. 

Ovih dana u Zagrebu se događa niz prijevara, pa tako nije na odmet ponoviti kako je Zagrebačka policija  jučer izvijestila da je Nacionalni CERT zamijetio nove pokušaje prevare u kojima se prevaranti predstavljaju kao policajci te putem telefonskog poziva uvjeravaju građane da im je osobna iskaznica korištena u kriminalnim radnjama.

U policiji navode da se prilikom dolaznog poziva prikazuje hrvatski broj, a osobe komuniciraju na engleskom jeziku. Prevaranti, precizira policija, uvjeravaju građane da im je kompromitirana ili istekla osobna iskaznica te ih usmjeravaju na javljanje jednom od "operatera" ili "agenta".

U priopćenju ističu da hrvatska policija s građanima neće započeti razgovor automatiziranom porukom na engleskom jeziku te savjetuje prekid komunikacije čim prepoznaju prevaru.

Uz to, upozoravaju građane da ne dijele osobne podatke s nepoznatim osobama, ne fotografiraju osobne dokumente i ne šalju ih nepoznatim osobama te da ne uplaćuju novac za sumnjive usluge ili ucjene.

VIDEO: Uhićen 37-godišnjak koji je napao mlade u Splitu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

EL
EldersWisdom
14:12 15.02.2024.

Facebook jos postoji? Mislio sam da su to cenzurirano smece svi napustili.