PORASTAO PROMET

Zarada k"o u dobra stara vremena!

10.01.2003.
u 00:00
* Snijeg što pokupimo tijekom vožnje ostavljamo na stajalištu, pa posla uvijek ima. Bolje je i to nego nekoliko sati stajati i čekati stranku kad je suša - kaže taksist K. Sokolić
Pogledaj originalni članak

- Ovih dana Bog hoda zemljom! Podsjeća me na dobra stara vremena - komentirao je jučer snježne dane zagrebački taksist Krešo Sokolić, koji već 15 godina vozi gradskim ulicama. Njegovo mišljenje dijele i njegovi kolege sa stajališta ispred HNK.

Snijeg što je izludio Zagrepčane dok su se smrzavali na stanicama zbog brojnih tramvajskih zastoja i neuspješno uklanjali snijeg s automobila, taksistima je "dar s neba".

- Da je bar svaki dan ovako, zaradili smo 60 posto više nego inače. Slično je bilo prije 1991. kad smo svaki dan dobro zarađivali jer smo vozili radnike iz firmi koje su danas, sve redom, u stečaju, poput Prvomajske i drugih - prisjećao se Sokolić dok je s ljetnim gumama, jer druge, kaže, ne priznaje, uspješno prolazio snijegom prekrivenim Ulicom Sv. Duha.

Ipak, najsretniji je kada na kraju dana dođe kući čitav, bez bliskog kontakta s drugim vozilom. Najviše ga ljute obični vozači koji presigurno voze, pa pri kočenju slijeću s ceste. Gradski prizori posljednjih dana čak su ga i nasmijali.

- Jedna žena je stavila lance na prednje kotače peglice, a ona ima stražnji pogon - priča nam kroz smijeh.

U drugoj brzini i lagano uz brijeg slabo očišćenom cestom u Šestinama, slušamo glas dispečera. Upozorava svoje vozače da moraju očistiti stajališta, jer komunalni redari kreću u akciju.

- Cijeli dan čistimo stajalište jer su kazne visoke. Snijeg koji pokupimo tijekom vožnje ostavljamo na stajalištu, pa posla uvijek ima. Bolje je i to nego nekoliko sati stajati i čekati stranku kad je suša - rekao nam je jedan od najboljih poznavatelja gradskih prometnica.

M. Prištof

Pogledajte na vecernji.hr