'KORIJENI KOJI TRAJU'

FOTO Uz humanitarnu lutriju, arambaše i Dražena Žanka obilježena još jedna tradicionalna Sinjska noć

Zagreb: Sinjska noć održana je u hotelu Westin
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/24
18.10.2024.
u 23:48

U sklopu programa, Stipi Sikirici, jednom od pokretača Udruženja studenata Sinjske krajine te Davoru Varenini, Ivanu Boti i Hrvoju Filipoviću-Grčiću, dugogodišnjim članovima Uprave KSZ, dodijeljena su i posebna priznanja

Još jedno izdanje tradicionalne Sinjske noći večeras je u kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin okupilo brojne Sinjane i Sinjanke. U organizaciji zagrebačkog kluba Sinjana, slavljem je obilježena i velika, 70. obljetnica zavičajnog organiziranja i djelovanja Sinjana u Zagrebu pod sloganom "Korijeni koji traju". Program koji su vodili Lana Pavić i Ante Botić, počeo je himnom Republike Hrvatske koju je otpjevala klapa Banderija, nakon čega je uslijedila i minuta šutnje za poginule hrvatske branitelje i sve preminule članove zavičajnih organizacija Sinjana u Zagrebu.

Okupljenima se potom kratkim govorima obratili Jakov Žižić, predsjednik kluba Sinjana Zagreb te sinjski gradonačelnik Miro Bulj. – Hvala vam svima koji ste se večeras ovdje okupili, posebice novom vodstvu kluba na čelu s Jakovom Žižićem, što se nastavili ovu tradiciju štovanja zavičajnih, tradicionalnih vrijednosti i to čuvati u ovim vremenima je izuzetno bitno. To je zalog za budućnost – istaknuo je Bulj. 

VEZANI ČLANCI: 

Zabavi je prethodila i projekcija kratkog filma o 70 godina zavičajnog okupljanja Sinjana u Zagrebu, ali i duhovni blagoslov koji je predvodio gvardijan Svetišta Gospe Sinjske i rektor novoproglašene bazilike Gospe Sinjske fra Marinko Vukman. Uzvanicima su se na svečanosti, među ostalima, pridružili i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, izaslanica župana Splitsko-dalmatinske županije Danica Baričević, izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar Radovan Fuchs, ali i saborski zastupnici Ivan Malenica, Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić te Karlo Ressler i Tomislav Sokol, zastupnici u Europskom parlamentu. 

– Doista mi je velika čast da vas mogu pozdraviti na ovako veliki jubilej, jer to je 70 godina tradicije. Ponosan što mogu reći da su Grad Zagreb i Grad Sinj, gradovi prijatelji, stoga se kao zagrebački gradonačelnik svake godine trudim uživo gledati Sinjsku alku, koju će Grad Zagreb zauvijek nastaviti podržavati jer ona je nešto što je veće i od samog grada Sinja, ona je hrvatsko blago – kazao je Tomašević. 

VEZANI ČLANCI: 

Za podizanje atmosfere tijekom večeri bili su zaduženi i Duška Brčić-Šušak te grupa All Stars, a neke od svojih najvećih hitova kao što su "Cetina", "Zagora me rodila" i "Od stoljeća sedmog" otpjevao je i legendarni Dražen Žanko. U sklopu programa, Stipi Sikirici, jednom od pokretača Udruženja studenata Sinjske krajine te Davoru Varenini, Ivanu Boti i Hrvoju Filipoviću-Grčiću, dugogodišnjim članovima Uprave KSZ, dodijeljena su i posebna priznanja.

Guštalo se tradicionalnim specijalitetima kao što su pršut, sir, uštipci te tradicionalni sinjski arambaši. Održana je i humanitarna lutrija, srećka se mogla kupiti za pet eura, a sav prihod namijenjen je Fondu Gospe Sinjske za siromašne učenike i studente. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije