svi su pozvani

Zastupnik Petek sa stanovnicima Brezovice razgovarat će o otpadu i biokompostani

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zastupnik Petek sa stanovnicima Brezovice razgovarat će o otpadu i biokompostani
06.11.2023.
u 12:33
Pitanja koja će se dotaći u svom izlaganju bit će koje će biti lokacije za objekte u sustavu gospodarenja otpadom, koje će se tehnologije koristiti u objektima za sortiranje i oporabu otpada te hoće li Zagreb dobiti energanu na otpad, no očekuje se i diskusija na temu izostanka rješavanja potreba građana na području obrazovne politike i zdravstvene skrbi
Pogledaj originalni članak

Gradski zastupnik Renato Petek danas od 17 do 19 sati u prostorijama Gradske četvrti Brezovica u ulici Brezovička cesta 100 razgovarat će sa stanovnicima spomenute gradske četvrti o aktualnim problemima, inicijativama i prijedlozima za područje Gradske četvrti Brezovica.

radovi u brezovici

Započelo još jedno veće asfaltiranje u Zagrebu, radovi će trajati do studenog, ovo su obilazni pravci

Podsjetimo, nakon što su u rujnu asfaltirali Aveniju Većeslava Holjevca iz gradske uprave najavili su još zahvata do kraja godine, među kojim i ovaj na Brezovičkoj cesti. Do kraja godine tako su još u planu Čučerska cesta (od Sunekove ulice prema sjeveru), Markuševečka cesta (od Gračanske ceste do ulice Jelenčice) i Malomlačka ulica (od ulice Iver prema jugoistoku).

Vruća tema je i dalje biokompostana na području Obrešćice u Brezovici, pa će zastupnik zabrinutim građanima Brezovice predstaviti plan donošenja novog Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba (2024. - 2029.) kao i o aktualne izmjene i dopune Prostornog plana Grada Zagreba što je i točka dnevnog reda sjednice Gradske skupštine u četvrtak. 

–Izmjene i dopune Prostornog plana preduvjet su donošenja novog Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba. U Prostornom planu je potrebno definirati nove i stare lokacije za objekte koje u Zagrebu tek moramo izgraditi: biokompostanu, sortirnicu i Centar za gospodarenje otpadom. Novi Plan gospodarenja otpadom će analizirati postojeće stanje te precizirati rješenja za gospodarenje otpadom za period od pet godina: mjere prikupljanja otpada, tehnologiju zbrinjavanja, recikliranja i oporabe otpada te mjere za sanaciju odlagališta - ističe Petek u svom pozivu. 

Pitanja koja će se dotaći u svom izlaganju bit će koje će biti lokacije za objekte u sustavu gospodarenja otpadom, koje će se tehnologije koristiti u objektima za sortiranje i oporabu otpada te hoće li Zagreb dobiti energanu na otpad, no očekuje se i diskusija na temu izostanka rješavanja potreba građana na području obrazovne politike i zdravstvene skrbi, komunalnih i prometnih problema, planova za korištenje poljoprivrednih kapaciteta te sportskih i rekreacijskih sadržaja na području Brezovice te svih ostalih tema.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.