ZA IZLOŽBU

Znate li kako je nekad izgledao ovaj zagrebački kvart? Traže se fotografije iz njegove povijesti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Znate li kako je nekad izgledao ovaj zagrebački kvart? Traže se fotografije iz njegove povijesti
21.03.2024.
u 10:00
Tri najbolje fotografije nagradit će poklonima lokalnih OPG-ova
Pogledaj originalni članak

Ove će subote stanovnici Španskog imati priliku oživjeti uspomene iz nekih davnijih vremena. Naime, administratori Facebook-grupe "Špansko za svakoga" pozivaju susjede da donesu stare fotografije kvarta kako bi ih skenirali, uvećali i predstavili na izložbi u povodu Festivala zajednice koji se održava 25. svibnja.

"Od 10 do 12 sati okupljamo se u prostorima Mjesnog odbora Špansko sjever na Trgu Ivana Kukuljevića 1. Cilj nam je skupiti dragocjene fotografije koje će pridonijeti čuvanju naše povijesti, ali i omogućiti dijeljenje nezaboravnih priča među stanovnicima", objašnjavaju na Fejsu. Tri najbolje fotografije nagradit će poklonima lokalnih OPG-ova, a ako ste spriječeni doći, možete ih dostaviti na spanskozasvakoga@gmail.com ili u inbox Facebook-stranice.

Na isti mail možete se javiti do 1. travnja želite li pridonijeti Festivalu zajednice. Posjetitelji će, među ostalim, uživati u nastupu Jazz kvarteta Vojkana Jocića, šahovskoj simultanki s velemajstorom Zoranom Jovanovićem te predstavi "XYZ". U planu je i izložba oldtajmera te izrada murala, a koncert uz pratnju benda sprema i Luka Novokmet, finalist The Voicea iz Španskog. 

VIDEO: Otvoreno 6. izdanje Festivala svjetla

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.