Tog nema od 2009.

FIA ponovno razmišlja o nadolijevanju goriva

Formula 1
Reuters/PIXSELL
17.01.2016.
u 12:56

Nadolijevanje goriva smo zadnji puta gledali 2009., a ako šefovi momčadi pristanu na njegov povratak, ideja bi mogla zaživjeti već sljedeće godine.

Predsjednik Međunarodne automobilističke federacije, 69-godišnji Francuz Jean Todt, potvrdio je da je povratak nadolijevanja goriva ponovno jedna od tema razgovora u vrhu Formule 1, prenosi Gp1.hr. Prijedlog je prvi puta iznesen javnosti prošle godine, a potencijalno uvođenje se trebalo dogoditi 2017. Momčadi su na kraju odbili taj prijedlog zbog sigurnosti, troškova i manjeg broja pretjecanja u utrkama, a vrh Formule 1 sada opet raspravlja o tom prijedlogu.

Nadolijevanje goriva smo zadnji puta gledali 2009., a ako šefovi momčadi pristanu na njegov povratak, ideja bi mogla zaživjeti već sljedeće godine. Na pitanje je li nadolijevanje goriva na dnevnom redu, Todt je odgovorio:

“Da, to je točno. Na sastanku radne grupe smo ponovno razgovarali o tome je li ispravna odluka ne imati nadolijevanje goriva. Znate koji su bili razlozi za zabranu nadolijevanja? To je bio trošak prijevoza opreme.”

Međutim, Todt vjeruje da je on opravdan ako će imati pozitivan utjecaj na utrkivanje.

“Govorimo o 50 000 eura godišnje. Ako je to dobro za show… Slažem se da treba smanjiti troškove, ali to nije ključna stvar kada je riječ o ukupnim troškovima Formule 1.”

Upitan je li povratak nadolijevanja goriva realan za sljedeću sezonu, Todt kaže:

“Trebali bismo barem raspraviti.”

>>Peterhanselu 12. "Dakar", Price prvi pobjednik iz Australije

Komentara 3

FI
Fisherman
13:18 17.01.2016.

Nek oni vrate rucne mjenjace,motore od 2000. kubika,dolijevanje goriva i gume po izboru, a ne po kljucu i opet ce F1 biti atraktivna....ovo sad je ko da gledas one autice u lunoparku i to dva sata....zaspao bi i najbudniji.

KE
kentie
11:12 18.01.2016.

Pa naravno da je nadolijevanje goriva, prava stvar, jer čini trku življom i atraktivnijom. Navest ću jedan primjer, mada je on više izuzetak nego pravilo. Naime, u Singapuru 2008. prlikom nadolijevanja goriva u ferrariju dogodio se incident. Felipe Massa jeje krenuo prije vremena, i za sobom "povukao" cijev za nadolijevanje goriva i u trenu je suknula vatra, a dežurni mehaničari su na brzaka protupožarnim aparatima ugasili plamen, i sve je prošlo OK bez žrtava i panike. Jest da je bilo opako i opasno, ali je bilo, barem za oko atraktivno i uzbudljivo.

ZA
zambezi
14:11 17.01.2016.

Formula postala totalno nezanimljiva. Još malo ce i ležeće policajce stavit. Barem na ulasku u boxove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije