13.09.2013. u 14:00

Zvijezda Nove TV više kampira ispred Sabora i Vlade nego što Bandić dela u Poglavarstvu

 

Nema ništa gore nego kada se novinar poistovjeti s „objektom„ kojega prati. Nakon što novinar popije nekoliko kavica sa „svojim političarom“ zna buknuti nekritično prijateljstvo, svojevrstan novinarski stockholmski sindrom. Novinar polako preuzima stajališta političara i malo po malo postaje njegov glasnogovornik. Posebno je tužno kada takvoj bolesti podlegne iskusan novinar. A to se sinoć dogodilo Mislavu Bagi kada je Markovu trgu, izravno za Dnevnik NoveTV, razgovarao s ministricom graditeljstva Ankom Mrak Taritaš.

Ministrica je na opće veselje odlučila smanjiti birokratsku proceduru oko dobivanja građevinskih dozvola. To je toliko očaralo Bagu da je on postao ushićen jednako kao što je to svojedobno bio direktor konkurentskog HTV-a Goran Radman kada je nosio Titovu štafetu. Bago je zamalo prekinuo intervju i izljubio ponosnu ministricu kada je ona rekla da će ubuduće dobivanje dozvole trajati deset minuta, a ne tristo dana kao do sada. Možda se Bago prometnuo u građevinskog poduzetnika, možda čak i gradi neku podsljemensku vilu sa sumnjivim papirima, ali ni to ne može biti opravdanje za ovakvu reakciju.

A možda Bago samo planira podignuti neki šator na Markovu trga na kojemu provodi više vremena nego što radoholičar Bandić „dela“ u Poglavarstvu. Kada sam pomislio da je otišao na zasluženi dnevni odmor, Bago se negdje u sedamnaestoj minuti Dnevnika ponovo javio uživo s Markova trga, ali sada s pričom o Linićevoj proračunskoj rupu. Bilo mi ga je pomalo žao jer je onako umoran više sličio na poznatog bosanskog udarnika, rudara Aliju Sirotanovića, nego na ultimativnu TV zvijezdu.

PLUS

Urednik RTL-a Danas Igor Bobić nije se ni sinoć nešto posebno proslavio. No, dobro je što se tako brzo oporavio od one blamaže s Zoranom Milanovićem.

MINUS

RTL i HTV su priču o lex Perkoviću opet gurnule negdje na marginu. Možda im to zaista nije zanimljivo, a možda ipak „pokrivaju“ Josipovića i Milanovića?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?