Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOBITEL ZA VIŠE DANA KORIŠTENJA

HONOR u Barceloni predstavio Magic5 Lite, u Hrvatskoj se može kupiti za 369 eura

HONOR Magic5 Lite
Foto: Danijel Lijović
1/18
27.02.2023.
u 14:11

Unatoč debljini od samo 7,9 mm i težini od 175 g, HONOR Magic5 Lite ima jako veliku bateriju od 5100 mAh4 za koju iz HONOR-a tvrde da podržava do 29 sati YouTube Music streaminga

Na velikom sajmu mobilne tehnologije u Barceloni (MWC) predstavljen je cijeli niz novih uređaja i tehnologija, a među njima danas je svoje uređaje predstavio i HONOR. Ovaj kineski brend upravo je na europsko tržište izbacio svoj novi pametni telefon pristupačne cijene HONOR Magic5 Lite koji postiže visoke ocjene po dugotrajnosti baterije.

HONOR je u Barceloni pokazao i svoj najnoviji vrlo obećavajući flagship HONOR Magic5 Pro, kao i svoju posljednju verziju pametnog telefona s preklopnim ekranom HONOR Magic Vs, ranije lansiranim u Kini. Na žalost za sada Magic5 Pro i Magic Vs nisu dostupni u Hrvatskoj.  

No, Magic5 Lite jest već dostupan i u Hrvatskoj i može se nabaviti po cijeni od 369 eura. Službeno je dostupan od 1. ožujka u smaragdno zelenoj i crnoj boji. Ovaj uređaj ima bateriju velikog kapaciteta od 5100 mAh-a kakvom se ne bi posramili bi brojni flagship mobiteli. To je posebno zanimljivo i pomalo iznenađujuće jer istovremeno dolazi u vrlo tankom (7,9 mm) i laganom izdanju (samo 175 grama). Iz HONOR-a tvrde da baterija Magic5 Lite pametnog telefona može potrajati čak tri dana uz umjereno korištenje te dva dana uz intenzivnog korištenja. 

Foto: Danijel Lijović

HONOR Magic5 Lite ima 6,67 OLED ekran zakrivljen na rubovima rezolucije 2400x1080 piksela uz 120Hz osvježavanja ekrana. Pogoni ga Qualcommov čipset Snapdragon 695 5G, a operativno korisničko sučelje je HONOR-ov Magic UI 6.1 baziran na Androidu 12.  Kod držanja uređaja jednom rukom, HONOR Magic5 Lite uz pomoć Al tehnologije nudi inovativnu prevenciju pogrešnog dodira kako bi se spriječila nepotrebna gnjavaža uzrokovana slučajnim unosom.

HONOR Magic5 Lite ima nisku razinu plavog svjetla, za što mu je izdan certifikat tvrtke TÜV Rheinland. Ugodan je za oči i ima vodeću tehnologiju zatamnjivanja od 1920Hz PWM za smanjenje titranja zaslona, dodatno ublažavajući umor očiju koji proizlazi iz dugotrajne upotrebe.

Foto: Danijel Lijović

HONOR Magic5 Lite prepoznatljiv je po dizajnu Magic serije s kružnim Matrix Star prstenom na stražnjoj strani, duž kojega je raspoređen sustav trostruke kamere – koji se sastoji od 64MP glavne kamere, 5MP širokokutne kamere i 2MP makro kamere.

Unatoč debljini od samo 7,9 mm i težini od 175 g, HONOR Magic5 Lite ima jako veliku bateriju od 5100 mAh4 za koju iz HONOR-a tvrde da podržava do 29 sati YouTube Music streaminga, 24 sata YouTube streaminga, 19 sati TikTok pregledavanja, do 21 sat istraživanja društvenih medija ili 11 sati igranja sa samo jednim punjenjem. Također, obećavaju da uz samo 30 minuta punjenja, HONOR Magic5 Lite isporučuje 12,5 sati video streaminga.

HONOR Magic Vs

Foto: Danijel Lijović

Na debiju van Kine svog preklopog mobitela HONOR je pokazao puno zanimljivih specifikacija svog modela Magic Vs. Dizajnom je očito inspiriran popularnim Samsungovim modelom Fold, a HONOR nastoji i nadmašiti Samsung u nekim dijelovima. Tako se hvale kako su uspjeli kreirati vlastitu tehnologiju šarke proizvedenu iz jednog dijela te s puno manje popratnih dijelova kako bi ovaj preklopni mobitel u sklopljen obliku ostavljao čim manju rupu, koja je još zamjetnija na Samsungovim modelima. 

Komentara 1

DU
Deleted user
15:29 27.02.2023.

Debljina "od 7,9 mm2" / težina "od 175 g3" / baterija "od 5100 mAh4" Vrlo čudne mjerne jedinice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije