Leica M-P

Lenny Kravitz dizajnirao posebnu verziju Leice. Cijena? 166.000 kn

Leica M-P
Foto: Leica
24.02.2015.
u 17:27

Jedan od najupadljivijih detalja je namjerno izlizan crni lak na metalnim dijelovima

Nove poderane i iznošene traperice već su odavno normalna pojava, baš kao i nove gitare koje izgledaju kao da su već vidjele tisuće koncerata. Sada i svijet fotoaparata svog konja za trku lažnih izlizanaca ima.

Naime, Lenny Kravitz dizajnirao je posebnu ograničenu verziju Leice M-P koja će biti proizvedena u samo 125 primjeraka, i bit će dostupna od ožujka. Ako niste znali, ova rock zvijezda također je i veliki ljubitelj fotografije, a prva kamera koju je koristio bila je Leicaflex, pa se iz toga izrodila ova na prvi pogled neobična suradnja.

Kravitzov M-P od obične se verzije ne razlikuje previše, a jedan od najupadljivijih detalja je namjerno izlizan crni lak na metalnim dijelovima. Fotić će za razliku od standardne verzije obložen zmijskom kožom. Može se reći da se Lenny nije baš ubio od posla dizajnirajući ovu kameru.

The Verge prenosi kako će cijena ove Leice M-P iznositi 24.500 dolara (oko 166 tisuća kuna), dok obična verzija stoji 7.950 dolara.

>> Leica posebnom kamerom obilježava 60 godina NR Kine

Komentara 1

IK
ikonoklast
19:14 24.02.2015.

hmmm bas liči na njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije