Ide u prodaju

Leteći automobil Transition bit će predstavljen u New Yorku

leteći auto (1)
Terrafugia
09.03.2012.
u 13:29

Vozilo se iz automobila pretvara u zrakoplov i obrnuto u samo pola minute

Nakon godina testiranja i dodatnog poboljšavanja tvrtka Terrafugia iz SAD-a odlučila je konačno predstaviti široj javnosti svoj leteći automobil nazvan Transition.

Kako se navodi u priopćenju tvrtke Terrafugia, Transition će biti predstavljen na autoshowu u New Yorku koji se održava od 6. do 15. travnja ove godine.

Kako je Večernji.hr pisao još prošle godine, leteći automobil dobio je 30. lipnja 2011. dozvolu američkog NHTSA-a (National Highway Traffic Safety Administration ) za slobodno prometovanje.

Agencija za sigurnost prometa SAD-a ovom je dozvolom dala zeleno svjetlo prvom vozilu u povijesti koje može voziti po cesti i letjeti. Vozilo se iz automobila pretvara u zrakoplov i obrnuto u samo pola minute, a očekuje se da će mu cijena biti oko 280.000 dolara.Tehničke karakteristike vozila možete pogledati ovdje.

Komentara 6

IS
istima
17:41 09.03.2012.

Neima tu ni auta ni zrakoplova...

AG
Agramer198
14:57 09.03.2012.

Već vidim Čačića kako se zalijeće u ilički neboder s jednim ovakvim...

CH
chemica
15:30 09.03.2012.

Treba i Tomi Horvatinčiću nabaviti jednoga pa da ispuni životnu misiju. Ubijao je na cesti, ubijao je u moru, preostaje mu još samo da satre nekoga u zraku. Padobranca ili balonaša. Naći će taj već nekog. Ako ništa drugo, presudit će jatu lastavica. Tada mu preostaje još samo da se upusti u \"svemirsku utrku\". Prva prometna nesreća u Svemiru by Tomica milicajac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije