PROMO

Panelom "Sadašnjost i budućnost STEM-a u obrazovanju" službeno je počeo STEM festival

STEM festival
Foto: Mislav Mesek
1/2
21.10.2022.
u 09:47

STEM festival održava se kao trodnevni događaj za sve ljubitelje tehnologije, znanosti, matematike i inženjerstva od 20. – 22. listopada 2022. na Visokom učilištu Algebra.

Festival je dio projekta „STEM akademija“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt provodi Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja, Visokim učilištem Algebra i Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Na Visokom učilištu Algebra, u sklopu STEM festivala, održao se panel na temu "Sadašnjost i budućnost STEM-a u obrazovanju" čiji su sudionici bili Hrvoje Balen, suosnivač i predsjednik uprave Visokog učilišta Algebra; Ana Skledar Matijević, voditeljica projekata u visokom obrazovanju iz Instituta za razvoj obrazovanja; i Borivoje Pašić, prodekan za nastavu s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu.

Današnjim panelom, potaknula su se brojna pitanja vezana uz važnost i razvoj STEM područja u formalnom i neformalnom obrazovanju u Hrvatskoj. Svi su se panelisti složili da se predmeti koji pripadaju STEM području često percipiraju kao komplicirani i zahtjevni te da mladi od njih nerijetko zaziru, pri čemu je zadatak svih obrazovnih dionika prilagoditi se školskim uzrastima, povezati STEM područje sa svakodnevnim životom te ga učiniti dostupnijim.

Foto: Mislav Mesek

Iako se s današnjim danom obilježilo službeno otvaranje festivala, koje je bilo zatvorenog tipa, vrata Visokog učilišta Algebre sutra će, 21. listopada 2022., biti otvorena za sve posjetitelje festivala s početkom u 10 sati, kada kreće prvo predavanje pod nazivom "Znanost tajnih šifri i pisama".

Na festivalu se očekuju brojni predavači i izlagači koji će kroz interaktivne radionice, demonstracije i pokuse na edukativan i zabavan način približiti, sudionicima i posjetiteljima festivala, novitete i zanimljivosti iz STEM područja – od izrade robota i kemijskih pokusa do kriptografije i svemira.

Cijeli program festivala moguće je pogledati ovdje.

Prijave za dolazak na STEM festival nisu potrebne, osim za predavanja, a prijava za predavanje ispunjava se za individulano sudjelovanje, ili za grupno sudjelovanje.

Festival je u potpunosti besplatan te je primarno namijenjen djeci i mladima od 13 do 19 godina, no svi koje zanima STEM područje, dobro su došli!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije