Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olival Routeen

Prva rutina za njegu kože: Isprobali smo koliko je djelotvorna nova kozmetička linija za tinejdžere. Evo dojmova

Foto: Sandra Mikulčić
1/6
31.05.2024.
u 08:00

Kolekcija se sastoji od gela za čišćenje lica, lagane gel-kreme s ekstraktom zelenog čaja, svilenkaste kreme s ekstraktom naranče i seruma za borbu protiv akni. Proizvodi su prilagođeni koži tinejdžera. Naglasak je na temeljitom čišćenju i hidraciji

Olival je nedavno na tržište izbacio novu liniju proizvoda namijenjenu tinejdžerima. Smatramo da su povukli pravi potez jer u nedostatku proizvoda koji će biti i jednostavan za korištenje i učinkovit i u trendu mlade djevojke (pre)često posežu za proizvodima namijenjenima starijim dobnim skupinama – jer reklame vrište upravo o takvim kremama, serumima, losionima... A to nije dobro. Proizvodi za odraslu kožu u većini slučajeva ne odgovaraju koži tinejdžera. Koža je naš najveći organ i treba adekvatnu njegu, usklađenu s dobi i posebnostima svake osobe. Tinejdžerska je dob po mnogo toga zahtjevna, njega kože nije iznimka. U toj dobi mladi bi trebali usvojiti naviku pravilne njege kako bi im koža bila zdrava. U ovim počecima ne trebaju puno toga, ali kožu trebaju svakodnevno temeljito očistiti i hidrirati. Današnji trud isplatit će im se kroz godine koje slijede. Proizvode za njegu u tinejdžerskoj dobi valja pažljivo birati jer na kožu utječu i hormonalne promjene. Formulacije stoga trebaju biti blage i lagane, a upravo takvima Olival opisuje proizvode iz svoje nove linije Routeen, formulirane za njegu kože tinejdžera i mladih. 

- Kako znati kad je vrijeme za prvu rutinu? Kad se koža krene pojačano mastiti, a prisutno je i izraženije znojenje. Kad dolazi do začepljenja pora, pojave sitnih prištića po čelu i, u konačnici, akni. Kako bi se nepravilnosti pokušale čim više ublažiti i prevenirati, tu je svakodnevna rutina. I baš zato nastao je Routeen. Svi proizvodi iz ove kolekcije su veganske formule i optimizirane pH vrijednosti, vrlo jednostavnih formulacija i prilagodljivi za kombiniranje – pojašnjavaju.

VEZANI ČLANCI:

Kolekcija se sastoji od gela za čišćenje lica, lagane gel-kreme s ekstraktom zelenog čaja, svilenkaste kreme s ekstraktom naranče i seruma za borbu protiv akni. Iz Olivala navode da ova kolekcija spaja bogatstvo vrijednih biljnih ekstrakata i pouzdanost poznatih aktivnih sastojaka te da s ovim proizvodima mladi mogu kreirati vlastitu, jednostavnu rutinu njege kože. Tinejdžerici smo dali da isproba  Routeen reFRESH Gel Face Cleanser, Routeen rePLUMP Silky Face Cream i Routeen reSTART BHA Face Serum.

Foto: Sandra Mikulčić

Routeen reFRESH Gel Face Cleanser nježni je gel za čišćenje lica koji učinkovito uklanja šminku, proizvode za zaštitu od sunca, nakupljeni sebum i druge nečistoće. Sadrži ektoin zahvaljujući kojemu ne isušuje kožu i uravnotežava vlažnost, pantenol za poticanje obnavljanja kože te ekstrakt rooibosa koji umiruje kožu. Miris je ugodan – smokva i nar – a može se koristiti i ujutro i navečer. Tijekom testiranja naša ga je tinejdžerica koristila navečer, za uklanjanje šminke i nečistoća koje lice pokupi kroz dan. Malo, ali zaista malo gela treba nanijeti na vlažno lice, protrljati pa temeljito isprati. Pjeni se slabo, toliko da smo pomislili da gela treba uzeti još, ali ne treba. Iako se tek lagano pjeni, odlično čisti. Uklonio je sve tragove šminke, čak i maskaru. Lice nakon čišćenja ostaje nježno, baršunasto, bez osjećaja zatezanja. Gel za čišćenje platili smo 5,90 eura, za pakiranje od 150 ml. Toliko pakiranje trajat će mjesecima, tako da je to isplativa kupnja. Dosad je koristila pjenu za čišćenje lica druge marke, za sve tipove kože, koja je odlična, ali pjena se potroši brže nego gel (7,50 eura za 150 ml).

Foto: Sandra Mikulčić

Akne i začepljene pore u tinejdžerskoj su dobi (i ne samo u njoj) normalna pojava, ali to ne znači da protiv njih ne možemo nešto poduzeti. Routeen reSTART BHA Face Serum sadrži 2% salicilne kiseline, ekstrakt sladića koji umiruje kožu te MSM koji pomaže dodatno pročistiti pore i održati kožu zaglađenom i zdravog prirodnog sjaja. Namijenjen je korištenju u večernjoj rutini, nakon čišćenja kože i prije kreme. Može se primjenjivati nekoliko puta tjedno, ali i svakodnevno, ako je potrebno. Naša ga je tinejdžerica koristila kad je trebalo, tamo gdje je bilo crvenila i akni. Iako sadrži salicilnu kiselinu, serum je dovoljno nježan da nije izazvao lošu reakciju na koži. Crvenilo je smirio, manje akne preko noći su nestale, one izraženije serum je sredio za dva dana. Kožu je očistio, pore suzio. Rezultat je dobar, za 30 ml seruma dali smo 8,90 eura.

Foto: Sandra Mikulčić

Između gel kreme s ekstraktom zelenog čaja i svilenkaste kreme s ekstraktom naranče, naša je tinejdžerica odabrala naranču - Routeen rePLUMP Silky Face Cream. Ova krema s niacinamidom, vitaminom E, ekstraktom naranče koji djeluje revitalizirajuće te ekstraktom jabuke za hidrataciju kože može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa serumom i ujutro i uvečer. Cijena joj je 7,90 eura za 50 ml. Krema je nježne teksture, brzo se upija u kožu. Dobro funkcionira i kao podloga za laganu šminku. Tinejdžerica je oduševljena brzim rezultatima.

- Savršena je! Nakon samo jednog dana, više nemam prištiće po licu, osim ovo sitno na bradi – kaže.

Inače koristi gel-kremu druge marke. Iako ta krema nije ciljano namijenjena tinejdžerima, s njom je (bila) zadovoljna, činilo nam se u jednakoj mjeri u kojoj je zadovoljna i s ovom, za tinejdžere. Za istu količinu, njezina uobičajena gel-krema košta 11,90 eura. Bitna razlika u cijeni, još izraženija usporedimo li s Olivalovom gel-kremom koja stoji 6,90 eura. Kod uobičajene nam se ipak više sviđa pakiranje jer je iz kutijice moguće u potpunosti iskoristiti kremu, što tuba ne omogućava. Tko preferira gel-kreme, u Olivalovoj kolekciji je i Routeen deLIGHT Gel Face Cream, lagana gel-krema s beta-glukanom i provitaminom B5 koji hidratiziraju i umiruju kožu, te ekstraktom zelenog čaja koji ima antioksidativno djelovanje. Ova krema u tipu gela u potpunosti je formulirana bez ulja, za čistu hidrataciju. Nakon testiranja Routeen linije, tinejdžerici smo ponudili izbor: vratiti se na ranije korištenje proizvode ili ostati na Olivalu, bez obzira na stavove odraslih o cijeni i tipu pakiranja proizvoda. Bez imalo premišljanja, odlučila je ostati na Olival Routeen proizvodima.

* Stavovi izneseni u ovom tekstu su neovisna mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije