Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
budućnost automobilske industrije

Rimac predstavio novu revolucionarnu ideju: Uskoro će nuditi i benzinske postaje?

Hvar: Mate Rimac dao je izjavu medijima prije sastanka s Plenkovićem
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
29.05.2024.
u 11:41

Rimac je naglasio kako vjeruje da motori s unutarnjim izgaranjem i dalje imaju dugu budućnost. Možda ne s onim gorivima koje danas koristimo, ali budućnost definitivno vidi u sintetičkom gorivu. "Mogli biste čak napraviti neke prekrasne Bugatti benzinske postaje za domove vlasnika, koristeći sintetička goriva", kazuje.

Mate Rimac, predsjednik Uprave Bugatti Automobiles i Rimac Automobili, na summitu o budućnosti automobilske industrije u organizaciji Financial Timesa iznio je ideju koja bi mogla vlasnicima olakšati punjenje svojih automobila s benzinskim motorom.

Naime, kako prenosi Supercarblondie, čini se da proizvođač automobila još dugo planira proizvoditi automobile na benzin. A kako bi to postigli, mogli bi ići toliko daleko da osiguraju besplatne privatne crpke za gorivo u rezidencijama kupaca.

Rimac je naglasio kako vjeruje da motori s unutarnjim izgaranjem i dalje imaju dugu budućnost. Možda ne s onim gorivima koje danas koristimo, ali budućnost definitivno vidi u sintetičkom gorivu. "Ne vidim nijedan razlog da ih ne napravimo nakon 2035. godine. Razvili smo potpuno novi motor i želimo ga koristiti neko vrijeme", rekao je.

Također je govorio o zabrani prodaje automobila s unutarnjim izgaranjem od strane Europske unije nakon 2035. godine. "Pročitao sam pravilnik i ne vidim razlog zašto bi to bilo nemoguće. Naslovi govore da će automobili s motorima s unutarnjim izgaranjem biti zabranjeni od 2035. Ali čitate sitna slova i to nigdje ne piše. I dalje ih možete graditi, ali bi moglo biti nekih kazni", objasnio je. "Mogli biste čak napraviti neke prekrasne Bugatti benzinske postaje za domove vlasnika, koristeći sintetička goriva", nastavio je.

VEZANI ČLANCI:

Naime, brojni proizvođači u sintetičkom gorivu vide rješenje i način na koji bi mogli nastavili proizvoditi automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem nakon 2035. godine, datuma koji je Europska unija nametnula za proizvodnju samo električnih automobila. 

Porsche, koji posjeduje 45 posto Bugatti-Rimca, ima tvornicu za takvu vrstu goriva u Čileu. Sintetička goriva proizvode iz ugljičnog dioksida koji je već u atmosferi, ali i uz pomoć energije vode i vjetra, što čini motore s unutarnjim izgaranjem gotovo CO2 neutralnim.

GALERIJA Ovo je 10 najdužih tunela u Hrvatskoj: Znate li koji je na prvom mjestu?

Hvar: Mate Rimac dao je izjavu medijima prije sastanka s Plenkovićem
1/11
Ključne riječi

Komentara 7

IC
ICCO
13:28 29.05.2024.

Sjajno ideja, teta Ursula I odbjegli vojnik samo čekaju poziv da mu dodjele 500 milijuna eura da razigra divan projekt..

MA
MarkoMarkoM
13:20 29.05.2024.

Ja bih Rimcu preporucio da prvo sadasnje projekte dovede do kraja, a ne da skace iz jednog u drugi. Gdje su robotaxiji?

CH
chawka
14:18 29.05.2024.

Kakav maler! Maler opet malja naivne :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije