Paris Motor Show

U središtu Francuske najveća zvijezda Nijemac, predstavili se i Vijetnamci

Pariz Auto Show
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
03.10.2018.
u 07:54

Bez obzira na izostanak mnogih proizvođača, pariški salon ponudio je puno bitnih premijera

Pariz je jučer, osim modnog središta svijeta zbog održavanja znamenitog Fashion weeka, postao i automobilski centar svijeta otvaranjem Paris Motor Showa. I premda tradicionalno u Parizu, na najstarijoj izložbi automobila koja se održala prvi put prije 120 godina, najznačajnije novitete pokazuju tri velika francuska proizvođača, ove godine nije tako jer je najveća zvijezda stigla iz Münchena – nova, sedma generacija BMW Serije 3, najbitnijeg modela bavarskog proizvođača.

Nova ‘trojka’ duža je 8,5 cm i ima 55 kg manju masu od prethodnika, a prtljažnik prima 480 litara. U početku prodaje bit će dostupan uz dizelaša sa 190 ili benzinca s 260 KS, a tek iduće godine dolazi 330e plug-in hibrid.

Pariz Auto Show
1/18

Bavarci su premijerno pokazali i nove modele Z4 i X5.

I Mercedes je u Pariz doveo jake premijere - prvi električni model EQC, novu B-klasu, A-klasu sedan, kao i novu generaciju kultnog SUV-a GLE. Ipak, ni Francuzi nisu razočarali, prvenstveno s konceptnim autima. Renault je pokazao EZ-ULTIMO, koncept robo-vozila – autonomnog, električnog, povezanog i dijeljenog rješenja mobilnosti za budućnost.

Peugeot je uz električni e-Legend retro koncept, predstavio i serijski karavan 508 SW koji ima i hibridni pogon, dok je Citroën pokazao novi najveći SUV - C5 Aircross.

Njegov konkurent će biti novi Seatov najveći SUV Tarraco. Škoda je predstavila zanimljiv koncept Vision RS s hibridnim pogonom od 245 KS. Toyota je predstavila karavansku Corollu, a Kia coupe-karavan Proceed. Hyundai je, pak, pokazao pravu sportsku verziju i30 Fastback N modela.

Pogledajte video o tome koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:

Ključne riječi

Komentara 1

AN
AnteKino
08:15 03.10.2018.

Hrvati gledaju tj vecina njih ove dole s otpada kako si doc do jednog primjerka za sicu koju imaju......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije