22.12.2013. u 16:23

Ta su dva složna partnera, Barbara i Duško, kao HDZ i SDP, samo što njih dvoje ne bi trebalo smijeniti, nego zamijeniti, pliz. Bilo bi humano od Hrvatske televizije da ih koju godinu poštedi

RTL DANAS

Nedjelja, RTL TV, 18.30

“RTL danas” sad jedini javlja da je talijanska ministrica Emma Bonino još prije tri dana izjavila da će sirijski kemijski otrov biti prekrcan, naravno, u Italiji, i to tako da otrovni teret neće dotaknuti talijansko tlo. Pokazana nam je snimka tereta koji po zraku ide s broda na brod, čak su nam i rekli da će Italija dobiti i neku novčanu nagradu. Predsjednik Milanović tek je danas skupio dovoljno hrabrosti da izjavi kako će se prekrcavanje obaviti “najvjerojatnije u Italiji”, jer ono je Hrvatskoj “prekasno ponuđeno”, tj. “nama se pristupilo relativno kasno”. Uzevši u obzir komunikacijsko sljepilo našeg lidera, očito je da nama ništa nije ponuđeno, jer da jest, on bi: 1) prihvatio kao i uvijek sve što mu se izvana nudi ili 2) ne bi ništa razumio i reagirao bi kao pod točkom 1. HTV je u svojem noćnom “Dnevniku 3”, uz pomoć svojih vojnih analitičara, uzalud pokušavala sakriti političku blamažu.

Vijenac

EXTRA MAGAZIN

Ponedjeljak, RTL TV, 9.10

Četiri osobe, zvane “naš modni sud”, odlučuju tko je od pjevačica i ostalog našeg slavnog svijeta i polusvijeta najbolje ili najgore odjeven. Na početku troje ih se oduševljavalo Jelenom Rozgom. Jedini član modnog suda koji pristojno izgleda, g. Mario Valentić, odmah je odbio objašnjavati svoje razloge za neopčinjenost popularnom Rozgom i njenom odjećom, frizurom, cipelama itd., nego je kratko rekao: Ne sviđa mi se. Do kraja emisije bio je jedini uvjerljiv i jedini koji nije bio zloban. Sve mu se sviđalo, ili ne sviđalo, i točka. Uzalud se troje sudaca trudilo obrazlagati, jer njihov je izgled, u očima nepristranih gledatelja, diskvalificirao svaki njihov argument. Na njih takve, stiliste bez ugleda i izgleda, gledateljice i gledatelji reagiraju odbojno, kao na licemjerno ponuđenu hranu u sponzoriranom doručku u “Dobro jutro, Hrvatska”.

Vijenac

OLUJA

Utorak, Mreža TV, 16.00

U gostovanju kod vidno dirnute voditeljice Ozane Bašić gđa Branka Šeparović i dalje podiže domoljublje, ali i spušta razinu tolerancije na vlastite egoistične ispade koji uvijek prate svaku njenu javnu aktivnost, kako god se ona zvala: novinarstvo, brod Libertas itd. Sada se dala izabrati za predsjednicu udruge Pelješki most, što znači da je preprekama vezi hrvatskog sjevera i juga dodana još jedna, i to teška, jer gđa Šeparović je najteži protivnik sama sebi. Ona ni trenutka ne sumnja u svoju predvodničku ulogu, otprilike kao da ju je stekla nasljednim plemstvom, umjesto da je se kloni kao kuge. Ona najiskrenije, na portalu www.peljeski-most.hr predlaže da svi darujemo po tisuću eura, ili oko 7500 kuna, “možete manje ili više”, jer toliko stoji jedan centimetar mosta. Kunom po kunu građani bi trebali graditi Pelješki most i trpjeti da ih na to sile dvojbeni porivi gđe Šeparović. Ne zna se što je manje ostvarivo.

Kaktus

DNEVNIK

Srijeda, HRT 1, 12.00

U dijelu koji uređuju sportski novinari dogodila se rijetka senzacija: vijest o proglašenju sportaša godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora objavljena je prije najave da će biti odigrana nekakva nogometna utakmica (ovaj put Hajduk-Dinamo). Čak su i veslači, svjetski prvaci u četvercu, dvaput preživjeli u dvije emisije. Senzacija je najprije objavljena u vijestima u 10 h, preživjela je u podnevnom dnevniku, a zatim joj se gubi trag, tj. gubi se trag samo najboljoj hrvatskoj posadi u prošloj godini. Oni su veslači, dvostruki svjetski prvaci David Šain, Damir Martin, Martin Sinković, Valent Sinković. Veslači, sportaši koji se bave najtežim sportom na svijetu, i njihov trener prof. Nikola Bralić su otpali, ali ostao je veći dio važne sportske vijesti na svom starom mjestu. Ispred obične najave jedne od mnogih nogometnih utakmica bili su Sandra Perković, Ivica Kostelić, Giovanni Cernogoraz...

Vijenac

VIJESTI IZ KULTURE

Četvrtak, HRT 1, 23.17

Sto godina nakon smrti slikara Miroslava Kraljevića (1885. - 1913.) otvorena je izložba njegovih djela, najprije u Požegi, a danas i u dvanaest velikih soba na prvom katu zagrebačke Moderne galerije.

Velika retrospektivna izložba je čista radost kojoj se HTV znala dostojno pridružiti reportažom sa svečanog otvorenja u Zagrebu, a za dvjestotu obljetnicu rođenja, radujmo se unaprijed, možda će čak i njegov rodni Gospić imati zadovoljavajući izložbeni prostor. Maestro Pavle Dešpalj (80) razveselit će ljubitelje glazbe svojim aranžmanom za “Tihu noć”, jednu od pjesama što će ih pod njegovim vodstvom izvesti Zagrebačka filharmonija. Solisti su mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić i mladi, na međunarodnoj sceni sve traženiji, tenor Krešimir Špicer. U osamdesetoj godini umrla je beogradska glumica Ružica Sokić, sastavljaču ove vijesti Maroju Vučićeviću poznata i po filmu “Kad budem mrtav i bijel” (stih Wolfganga Borcherta).

Vijenac

HTV NAJAVLJUJE

Petak, HRT 1, 23.40

Najavljuje se završnica “Plesa sa zvijezdama”. Glasujte za Ornelu i Marka, Sandu i Nicolasa, Mislava i Petru, a da se moglo navijati i za to da ispadnu Barbara Kolar i Duško Ćurlić, ponuda bi bila potpuna.

Oni su tu već osam godina, pa bi od Hrvatske televizije bilo humano da ih koju godinu odmori.

Oboje su do sada, ne računajući prolaznu boljeticu Barbare Kolar, bili zdravi i čili, ali nije ih ugodno gledati pod dojmom da se s godinama sve dramatičnije trude zadržati taj posao (ona trči u četiri ujutro, on reklamira teretanu), a sve manje zabavljati drage gledateljice i gledatelje. Zar u Hrvatskoj nema drugog para voditelja? Naravno da ima, ali slično nerješivo pitanje sebi postavljaju i oni koji vide da su na političkoj sceni samo dva ozbiljna igrača, HDZ i SDP. Duško i Barbara su kao ta dva složna partnera, samo što njih dvoje ne bi trebalo smijeniti, nego zamijeniti, pliz.

Kaktus

RAVNOPRAVNE

Subota, Z 1, 8.00

I gošća Marta Jagušt iz CESI-ja i voditeljica L. Pavić stigle su ravno s Marsa i započele priču o načelima kojima bi se Marsijanci trebali rukovoditi u svojem svakodnevnom životu. Pola emisije (15 minuta!) prošlo je u nadmetanju frazama o percipiranju žene kao ukrasa, konzumerizmu, novom kapitalizmu koji briše sve elemente socijalne države, o uvijek istim diskursima koje perpetuiraju žene i muškarci, o novom filmu Woodyja Allena koji je sjajan, ukratko: svega ovoga ne bi se postidio ni g. Srećko Horvat.

Naše dvije misliteljice nisu pričale o zemlji Hrvatskoj, gdje muškarci masovno prebijaju i ubijaju svoje partnerice, ali kada smo napokon dočekali nešto iz stvarnosti, bolje bi bilo da nismo: gospođa iz udruge savjetovala je ženama da na razgovoru za posao manipuliraju i lažu. Divna preporuka. Ovako upozoreni poslodavci odsad će još više maltretirati žene koje od njih traže posao.

Kaktus

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?