U Franckovom pogonu u Bjelovaru ove je godine prerađeno čak 1000 tona cikorije s hrvatskih polja. Nakon primarne prerade u konačnici je proizvedeno 250 tona suhe cikorije koja čini poznate Franckove napitke poput poput Divke i Kneippa te liniju instant napitaka od žitarica i cikorije Bianka.
Zahvaljujući velikim naporima, brzini i spretnosti zaposlenika, u Francku su, tvrdi se, uspjeli osigurati da prerada cikorije kao i do sada bude neometana, a finalni proizvod visoke kvalitete. Sušene kockice cikorije se prže, melju i pakiraju kao takve ili se, prema provjerenim recepturama, miješaju sa žitaricama i ječmenim sladom, dajući ukusan beskofeinski napitak bogat inulinom. Cikorija koju Franck koristi za klasične napitke u potpunosti se uzgaja i prerađuje u Hrvatskoj, a potom plasira na svjetska tržišta, tvrde iz Francka.
- Kavu i napitke od žitarica i cikorije distribuiramo na tržištima u regiji, kao što su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija te Sjeverna Makedonija. Izvoz bilježimo u europske zemlje poput Njemačke, Austrije, Nizozemske, Slovačke, Rumunjske, Irske, Švedske, Češke, ali i one udaljenije poput Kanade, SAD-a, Australije, Novog Zelanda i Katra - naveli su iz Francka.