Kapitalna struktura i likvidnost stabilne

Fortenova grupa: Naš vlasnik nije Sberbank Europe nego Sberbank Rusija

Fortenova
Borna Filic/PIXSELL
28.02.2022.
u 13:36

Navode i da što se utjecaja vlasništva uopće na poslovanje kompanije tiče, kao što je u kontekstu sankcija u proteklih nekoliko dana više puta rečeno, vlasništvo Fortenova grupe nema utjecaj na svakodnevno poslovanje kompanije.

Sberbank Europe nije vlasnik Fortenova grupe, a situacija sa Sberbank Europe nema nikakav utjecaj na vlasništvo Sberbank Rusija u Fortenova grupi i poslovanje kompanije, objavili su u ponedjeljak iz Fortenove na svojim internetskim stranicama.

"Kao odgovor na pitanja o mogućem utjecaju situacije sa Sberbank Europe, koja je zajedno sa svojim podružnicama došla pod upravljanje Europske centralne banke ili centralnih banaka država u kojima posluje, na poslovanje Fortenova grupe, kao i vlasništvo Sberbanke u Fortenova grupi, iz Fortenova grupe još jednom pojašnjavamo da je vlasnik udjela u kompaniji Sberbank Rusija te bilo kakav razvoj situacije sa Sberbank Europe nema nikakav utjecaj na poslovanje Fortenova grupu", istaknuli su iz Fortenove.

Navode i da što se utjecaja vlasništva uopće na poslovanje kompanije tiče, kao što je u kontekstu sankcija u proteklih nekoliko dana više puta rečeno, vlasništvo Fortenova grupe nema utjecaj na svakodnevno poslovanje kompanije.

"Kapitalna struktura i likvidnost Fortenova grupe su stabilne, financiranje Fortenova grupe predvode američki investitori HPS Investment Partners, a operativno poslovanje se odvija preko domaćih, lokalnih banaka na tržištima na kojima Fortenova grupa posluje", istaknuli su iz Fortenove.

Ključne riječi

Komentara 3

AN
antonelić
18:36 28.02.2022.

nama je najvažnije da je spašen agrokor i sezona , zahvaljujuću grupi borg ( ramljak- dalić- pinok. marić- pelinković ..itd ) ... oni su spasili i dobavljače i opegeove i rafineriju sisak i imunološki zavod i gredelj i uljanik i 3.maj i brodarski institut itd...itd...

PA
pavlov
14:13 28.02.2022.

Bravo.... Glavna matica, u Rusiji, kao nije pod sankcijama??? Zato je Todor Aga onomad išao Putku u obilaske i nosio mu Vladine garancije, čije ono Vlade?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije