Kriza se nastavlja

Nezaposlenost u Velikoj Britaniji najviša u posljednjih 17 godina

'nezaposlenost_nnn_rad_13081'
''
14.12.2011.
u 13:19

U posljednja tri mjeseca u javnom sektoru bez posla je ostalo 67.000 ljudi

Nezaposlenost u Velikoj Britaniji dosegla je novu najvišu razinu u posljednjih sedamnaest godina, posebno nakon novih otpuštanja u javnom ali i privatnom sektoru, piše britanski Guardian.

U posljednja tri mjeseca u javnom sektoru bez posla je ostalo 67.000 ljudi, a još 5000 posao je izgubilo u privatnom sektoru.

Britance posebno zabrinjava broj mladih koji su bez posla, a njih je više od milijun. Ukupan broj nezaposlenih u Velikoj Britaniji prema najnovijim podacima tamošnjeg zavoda za statistiku dosegao je 2,64 milijuna.

Time je nezaposlenost porasla na 8,3 posto što je najviša stopa od 1996. godine.

 

Ključne riječi

Komentara 1

TT
tTony
05:16 15.12.2011.

mogu to zahvalit HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije