Euro i kunski krediti

Nova tužba: Udruga Franak poziva dužnike da se jave radi svjedočenja

franak
Foto: Boris Ščitar
13.12.2013.
u 12:46

"Bilo bi dobro da nam se javite radi mogućnosti za podizanje nove kolektivne tužbe zbog nezakonito ugovorenih kamata", poručuju dužnicima iz udruge Franak.

Udruga Franak pozvala je sve dužnike u kreditima s valutnom klauzulom u eurima te u pravim kunskim kreditima da se jave udruzi ako su zainteresirani "za svjedočenje u kolektivnom sudskom procesu protiv banaka koje su na nezakonit način ugovorile promjenjive kamatne stope".

"Dakle, ako ste prije 1. siječnja 2010. ugovorili euro ili kunski kredit s promjenjivom kamatnom stopom te Vam se kamata povećavala tijekom otplate, bilo bi dobro da nam se javite radi mogućnosti za podizanje nove kolektivne tužbe zbog nezakonito ugovorenih kamata", poručuju iz udruge Franak.

Javiti se možete na mail pravo@udrugafranak.hr u kojem možete priložiti skenirani ugovor i otplatni plan iz kojeg se vidi da se kamata povećavala tijekom otplate kredita.

"Zašto biste banci prepustili nekoliko tisuća eura ili nekoliko tisuća kuna koje su eventualno nezakonito naplaćene od Vas?", poručuju uz poziv na učlanjenje u udrugu Franak.

>> Udruga Franak poziva HUB i HNB na pregovore za uklanjanje nezakonitosti u kreditima

Komentara 3

Avatar dr. Evil
dr. Evil
14:15 13.12.2013.

a šta vi imate sa dužnicima u Eurima i Kunama?!? Vaš posao je da zastupate franke i da to kvalitetno obavite ovo svaštarenje je krajnje neozbiljno!

DU
Deleted user
15:04 13.12.2013.

Jaki su..Sve tužiti, na kraju će tužiti sve ostale građane hrvatske koji nemaju kredite, zato što nemaju kredite..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije