podjela teritorija

Odlaze li nakon Bricostorea iz Hrvatske i OBI i Baumax?

Drago Munjiza
Zarko Basic/PIXSELL
23.03.2014.
u 17:00

“Odlazak njemačkog i austrijskog trgovačkog centra iz naše zemlje mogao bi biti voda na mlin Pevecu”

Nakon što je lani francuski lanac Bricostore napustio Hrvatsku, ove godine to će izvjesno napraviti njemački OBI te austrijski Baumax. Za sada stabilnu poziciju ima jedino švicarski Bauhaus. Iz OBI-ja i Baumaxa nisu željeli komentirati odlazak, ali neslužbeno doznajemo da odjeli u OBI-ju ne rade nikakve dugoročne planove za ovu godinu jer su informirani da će tijekom godine zatvoriti vrata. Iako su svojedobno postojali veliki planovi za njihovu ekspanziju u Hrvatskoj, taj je lanac sada spao samo na svoju trgovinu u Slavonskom Brodu. Drago Munjiza, jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka za sektor trgovine, procjenjuje da će zasigurno doći do brze konsolidacije domaćeg tržišta.

Kaže da je sektor trgovine tehničke robe i opreme za kućanstvo i vrt “uradi sam” u krizi bio među najpogođenijima na tržištu te dodaje kako je vjerojatno postignut dogovor između velikih igrača na razini regije o podjeli teritorija. To bi trebalo značiti da bi se, prema najavama, Baumax i OBI, uz već otišli Bricostore, povukli iz Hrvatske, a zauzvrat bi ti lanci dobili dodatne kapacitete i tržište u nekim drugim zemljama. Odlazak njemačkog i austrijskog trgovačkog centra iz naše zemlje mogao bi biti voda na mlin Pevecu.

Komentara 4

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
21:04 27.12.2022.

Hahaha..niti je Baumax otišao iz Hrvatske, niti je Pevcu odlazak Bricostorea i OBI bio mlin na vodu- već tsunami koji ga je potopio!!..joj što obožavam vjesti stare desetak godina

CA
canon60
14:12 25.03.2014.

I neka idu. Nogicu za ormar od 20 cm koja u CH košta 5 Fr. (30 Kn) platio sam u Baumaxu-u 105 Kn. Neka se bogate negdje drugdje.

DU
Deleted user
18:35 24.03.2014.

Ništa čudnog. To sam očekivao da će se dogoditi puno ranije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije