Deblokada

Orco grupi 12 milijuna kuna za spas Sunčanog Hvara previše?

suncani Hvar
Tino Jurić/Pixsell
06.08.2010.
u 08:00

Zajam od sedam milijuna kuna omogućio je podmirenje većeg dijela duga Poreznoj upravi koja im je blokirala račun. Uprava Sunčanog Hvara sumnja u nepravedan porezni tretman jer je blokada nastala usred turističke sezone.

Orco grupa odobrila je Sunčanom Hvaru zajam od sedam milijuna kuna te omogućila podmirenje većeg dijela duga Poreznoj upravi koja im je blokirala račun. No iznenađuje to što međunarodna korporacija nije bila kadra podmiriti svih 12 milijuna kuna, a to za njih ne bi trebalo biti neko opterećenje. Hrvatski fond za privatizaciju nije sudjelovao u zajmu, no zatražio je od Porezne uprave deblokadu, s objašnjenjem da tvrtka u jeku turističke sezone treba ostvariti prihod. Uprava Sunčanog Hvara u dopisu objavljenom na stranicama Zagrebačke burze izražava sumnju da su, kad je posrijedi porezni tretman, žrtva dnevno-političkih interesa.

– U ime 346 stalnih zaposlenika tvrtke i više od 2000 dioničara pitamo se imaju li isti tretman svi porezni dužnici u Hrvatskoj. Poslovanje u Sunčanom Hvaru odvija se nesmetano, svi hoteli u sastavu tvrtke otvoreni su, gosti dobivaju kompletnu uslugu i nastavak turističke sezone na operativnoj razini nije, niti će biti doveden u pitanje.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:48 07.08.2010.

evo krasnog posla za nekog vrijednog istraživačkog novinara, ako takvih ima - da istraži imaju li svi drugi veći hoteli u hrvatskoj podmirene obveze, i kako ih porezne uprave tretiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije