Na poljima Podravkinih kooperanata, na širem umaškom području i u okolici Pule i Ližnjana, berba rajčice ovih dana privodi se kraju, a Podravkina Tvornica povrća u Umagu preradit će dovoljne količine rajčice za potrebe vlastite proizvodnje, koja dolazi s hrvatskih polja od 70-ak kooperanata, objavljeno je danas. Kako je danas priopćila Podravka, ono što se posebno ističe je rekordni udio rajčice prve klase koja ima 5 posto suhe tvari.
U Podravci ističu i kako je vrhunska kvaliteta njihovih proizvoda potvrđena i priznanjem Superior Taste Award koju su osvojili Passata, Sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom te Sjeckana rajčica s maslinovim uljem i češnjakom. Osim na domaće, Podravkini proizvodi na bazi rajčice plasiraju se i na tržišta poput Poljske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.
– Zadovoljni smo suradnjom s Podravkom, kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete naših proizvoda kao i na povećanju broja nasada. Tako se ove godine možemo pohvaliti rekordnim urodom rajčice prve klase. Vjerujemo da ćemo daljnjim unapređenjima suradnju još poboljšati i iduće godine ostvariti još bolje rezultate – rekao je predsjednik Udruge proizvođača rajčice Dario Makovac u povodu vrlo uspješne ovogodišnje berbe.
Podravka je najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, a u suradnji s kooperantima ove je godine ukupno posađeno 4,500.000 presadnica na površini od oko 220 hektara.
>> Podravka osvojila Crystal Taste Award za čaj 'Limun i limeta'
debilana