Najbolja ponuda

'Sunce Koncern' zakupilo Bizovačke toplice u stečaju

bizovac
Davor Javorovic/PIXSELL
17.10.2013.
u 15:24

Za hotel Termiju, kupališni kompleks Aquapolis te pansion “stari hotel” mjesečno će plaćati 25.000 kuna uz PDV

“Sunce Koncern”, odnosno tvrtka Salve Regina u vlasništvu Jake Andabaka zakupila je na godinu dana Bizovačke toplice u stečaju. Njihova ponuda odboru vjerovnika učinila se najboljom. Za hotel Termiju, kupališni kompleks Aquapolis te pansion “stari hotel” mjesečno će plaćati 25.000 kuna uz PDV.

– Zakup počinje teći sa 1. studenim ove godine. Ugovor je zaključen na godinu dana uz mogućnost produženja na još godinu. Istodobno ćemo raditi i na prodaji ovoga termalnog kompleksa, a oni su i potencijalni kupci – kaže stečajni upravitelj Bizovačkih toplica Duško Zec.

U vlasništvu tvrtke Salve Regina još od 2008. godine nalazi se i hotel Kaj u Mariji Bistrici koji je dio hrvatskog hotelskog lanca Bluesun hotels & resorts te prvi hotel toga lanca u kontinentalnoj Hrvatskoj. Svima njima upravlja “Sunce Koncern”.

– Oni će zadržati brend Bizovačkih toplica, kao i ime, ali će uvesti standard koji vrijedi za njihov hotelski lanac – nastavlja Zec. Kako bi se napravili najnužniji zahvati i popravci na objektima, zakupac će uložiti milijun eura. Razgovarat će i sa svih 37 trenutačno zaposlenih radnika te sklopiti ugovore s onima koji udovoljavaju njihovim standardima. Ostatak potrebnih radnika planiraju zaposliti s lokalnog područja.

– U zakup je uzeto i lječilište, tvrtka-kćer Bizovačkih toplica, koja nije u stečaju s tim da će u njihovom upravnom vijeću dobiti tri svoja predstavnika. Da se netko od “jakih” igrača nije uhvatio u koštac s ovim, onda bi za dva mjeseca sve propalo. Mogli bi staviti ključu bravu, kaže stečajni upravitelj te dodaje kako im je cilj spasiti radna mjesta.

>> Sutra bi se moglo znati tko će zakupiti Bizovačke toplice

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije