strategija

U Nestléu će istraživati okus hrane i njezin utjecaj na zdravlje

nestle,nestlé
Reuters/PIXSELL
08.06.2012.
u 21:50

Nestlé u švicarskom gradu Lausanne otvara novu jedinicu za kliničko istraživanje hrane

Kompanija Nestlé u švicarskom gradu Lausanne otvara novu jedinicu za kliničko istraživanje hrane, čime će centralizirati svoj rad u području kliničkog razvoja prehrane, piše Poslovni dnevnik. Ta kliničko-istraživačka jedinica omogućit će efikasniju procjenu utjecaja hrane, istraživat će i okus hrane kao i osjećaj zadovoljstva pri konzumaciji.

Međunarodna tijela nadležna za procjenu hrane prepoznaju ovakav pristup kliničkih istraživanja kao dobar način za procjenu učinka hrane i njenih nutritivnih sastojaka. Nestléova jedinica za klinički razvoj prehrane pružit će ekspertizu u različitim terapeutskim područjima. Centar u svom sastavu ima i metaboličku jedinicu koja proučava metaboličke procese kod zdravih te kod ljudi sa zdravstvenimo teškoćama kao što su gojaznost, dijabetes i osteoporoza.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje

Komentara 6

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:34 09.06.2012.

neobicno da se proizvodjac hrane brine za okus i zdravlje

TO
tomash
06:58 10.06.2012.

Nije neobicno. Pocet ce sa tezom: Cokolada (narocito nestele) je zdrava. Cjela ustanova ce se baviti tim dokazivanjem. Tako to rade desetljecima i nastavit ce. Zato vjerujem istrazivanjima-NE.

LO
lojtra1
18:52 10.06.2012.

Pa tko preživi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije