Moj Zaba Start

Za inovativne projekte milijun kn

Moj Zaba Start
Foto: Promo
1/3
27.10.2017.
u 22:28

Ove godine stiglo je rekordnih 680 prijava. U četiri je godine stiglo gotovo 2000 prijava, a dodijeljeno je ukupno četiri milijuna kuna

Više od četiri milijuna kuna u četiri je godine izdvojila Zagrebačka banka za inovativne projekte u sklopu svog natječaja Moj Zaba Start. Ove je godine svoju šansu u sklopu društveno odgovornog poslovanja banke potražio rekordan broj prijavljenih – njih 680 predstavilo je svoje inicijative, a jučer su proglašeni dobitnici u tri kategorije.

Prvu nagradu od 120 tisuća kuna u kategoriji poduzetništva osvojio je projekt Time Travel Zagreb tvrtke Dare2dream, koji je dobio i nagradu javnosti od 30 tisuća kuna. Prvonagrađen u kategoriji kultura i znanost je projekt Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije, HAZU-a i muzeja, te projekt Karavan orkestar koji su osmislili Crveni nosovi klaunovi doktori u kategoriji društva. Deset nagrađenih projekata dobilo je ukupno milijun kuna.

U poduzetništvu je sa 100 tisuća kuna nagrađen i projekt Park znanosti tvrtke Veverec 91 te s 80 tisuća kuna ZAGICAST– imobilizacijski materijal Stjepana Ćurića. U kategoriji kultura i znanost drugo i trećenagrađeni su projekti Sinj u sridu Viteškog alkarskog društva Sinj i Razvoj mehatroničkog uređaja za rehabilitaciju pacijenata Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U kategoriji društva potpore su dobili i projekti Oaza mira Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca te Plavi pomagači Udruge Plavi telefon.

– U četiri je godine stiglo gotovo 2000 prijava, a ove godine smo se malo igrali i projekt nadogradili te ga otvorili klijentima preko svih platformi uključujući i društvene mreže. Jedan je projekt dvostruko nagrađen, i od publike i od žirija, što znači da smo se poklopili s procjenom barem deset posto, od deset projekata – prokomentirao je predsjednik uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije