Čačić uoči odlaska u zatvor čita ekonomsku literaturu

radimir čačić
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
11.05.2013. u 12:00

Upravo čita knjigu Darona Acemoglua i Jamesa A. Robinsona, “Why nation fail” (“Zašto nacije propadaju”)

Radimir Čačić, bivši prvi potpredsjednik Vlade, u očekivanju poziva da se javi na portu remetinečkog zatvora u svojoj kuriji čita knjige. Express doznaje da upravo čita knjigu Darona Acemoglua i Jamesa A. Robinsona, “Why nation fail” (“Zašto nacije propadaju”). Knjiga kroz stotine primjera iz daleke i bliske povijesti pokazuje zašto su pojedine države uspješne, a druge tragično neuspješne. No tu je knjigu trebao pročitati prije godinu dana, a sada mu je bolje da pročita nešto praktično poput zatvorskih memoara Ivana Heraka koji je nevin proveo 16 mjeseci u pritvoru.

Pašalić u vjerskom zanosu spašava duše, ali ne sve

Ivić Pašalić, bivši Tuđmanov spin-doktor, nakon što mu je propao građevinski biznis u potpunosti se okrenuo Bogu. Doznajemo to iz vjerskog mjesečnika Book kojem je dao intervju, a do velikog preokreta došlo je zahvaljujući Pašalićevu susretu s Kristoforima, društvom koje se bavi promicanjem kršćanskih vrednota. Pašalić navodi da se u potpunosti okrenuo istraživanju i učenju katoličke vjere, pa sad i Bibliju, koju čita svakodnevno, bolje razumije. Čak kaže kako mu je Sveti Padre Pio poručio kako bi trebao “spašavati duše”. Ne doduše sve, jer veliki vjernik Pašalić ipak priznaje kako se “kad je u pitanju Stjepan Mesić muči s onom Isusovom: Ljubite svoje neprijatelje”.

>> Pašalić na upit hoće li završiti u raju: Molim se Bogu za čistilište!

Zoran Milanović je premijer bez lisnice

Zoran Milanović, premijer, izlazi bez lisnice, otkriva Slobodna čiji su novinari primijetili da on, kada treba nešto platiti, posuđuje gotovinu od suradnika. Ako već u Vladi nemamo ministra bez portfelja, imamo premijera bez lisnice.

Mirko u zatvoru, mobitel u MUP-u, a račun u sandučiću

Mirko Vugrek, precizni mehaničar iz Novoga Golubovca, poznat i kao tvorac hrvatske strojnice Agram, prije 7 godina dospio je u zatvor zbog ilegalne proizvodnje oružja. Iz tog vremena datira i spor koji Vugrek vodi s VIP-om o kojem piše Slobodna. Vugreku je 2006. policija oduzela mobitel kao dokaz, ali ga operator svejedno tereti da plati račune za usluge koje objektivno nije mogao koristiti niti ih otkazati. Ne plati li 13.000 kuna, opet bi mogao u zatvor, ali ovaj put bez mobitela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?